18 / 06 / 2021


Manevre militare americano-sud-coreene reduse din cauza pandemiei de COVID-19

Coreea de Sud şi Statele Unite îşi vor desfăşura manevrele militare anuale săptămâna care urmează, dar la scară redusă din…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 08/03/2021

Coreea de Sud şi Statele Unite îşi vor desfăşura manevrele militare anuale săptămâna care urmează, dar la scară redusă din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat duminică o sursă oficială sud-coreeană, citată de AFP și Agerpres.

Acest al nouălea exerciţiu, care începe luni, ar putea provoca furia Coreei de Nord, care consideră de mult timp aceste manevre ca pregătiri pentru o invazie.

„Viitoarea pregătire anuală este o simulare computerizată de comandament şi este strict de natură defensivă”, a indicat statul-major comun sud-coreean într-un comunicat.

Aceste manevre au loc după instalarea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă şi într-un context în care dialogul dintre Washington şi Phenian este la punct mort după eşecul summitului de la Hanoi dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump, în februarie 2019.

În prezent, sunt circa 30.000 de soldaţi americani staţionaţi în Coreea de Sud. Zeci de mii de soldaţi sud-coreeni participă la aceste manevre anuale.

Experţii sunt de părere că Phenianul se va folosi de aceste manevre pentru a lansa noi provocări la adresa Washingtonului pentru a testa administraţia Biden.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: