16 / 01 / 2022


Mamă la 14 ani: O adolescentă din Bihor a devenit mămică după ce a fost violată de un consătean (FOTO / VIDEO)

„Eşti puiul lui mama? Da, eşti!”, îl alintă Brigitta, o adolescentă de 14 ani, pe fiul ei, Kriszti, de 3…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 01/12/2021

„Eşti puiul lui mama? Da, eşti!”, îl alintă Brigitta, o adolescentă de 14 ani, pe fiul ei, Kriszti, de 3 luni. Dacă până nu demult fata îşi petrecea mai tot timpul jucându-se afară, fără să aibă vreo grijă, acum învaţă cum să fie mamă…

Copilăria i-a fost distrusă de un consătean alcoolic care a urmărit-o vreme de trei ani, a încercat s-o ademenească cu bani, iar în final a violat-o pe copila de numai 13 ani în vestiarul unui teren de fotbal.

Adolescenta şi familia ei au acceptat, cu curaj şi demnitate, să povestească BIHOREANULUI chinul prin care au trecut în ultimele luni, dar şi lupta pe care au început-o pentru ca agresorul să ajungă după gratii.

Rebelă şi băieţoasă

Brigitta se numără între cele aproape 300 de mame minore care au născut anul acesta la Maternitatea din Oradea. Dar, spre deosebire de unele dintre ele, nu şi-a dorit deloc să aibă un copil.

Până la începutul anului, Brigi a fost o copilă rebelă. Îmbrăcată mereu în pantaloni şi bluze cu guler, pleca aproape în fiecare zi să joace fotbal cu băieţii din sat, iar timp de doi ani a făcut parte chiar şi din echipa comunei, ca portar.

„Când eram mai mică, jucam şi pe teren. Dar de la 8 ani am început să fumez cu nişte prieteni, fără să ştie mama, şi cred că de asta nu mai rezistam (decât în poartă – n.r.). Doar de când am aflat că sunt însărcinată m-am lăsat”, povesteşte ea.

În primii ani de şcoală, pe care i-a făcut în satul natal Tărian, s-a descurcat mai greu decât ceilalţi colegi. Aşa că, la sugestia învăţătoarei, în clasa a III-a, a fost transferată la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Orizont din Oradea.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: