18 / 06 / 2024


Majestatea Sa Margareta: „Dacă nu ar fi fost acea alianță fatidică dintre Hitler și Stalin, poporul de pe ambele maluri ale Prutului ar fi rămas împreună”

By redactia , in Actualitate Internațional , at 22/05/2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României a pledat, marți, 21 mai, într-un discurs susținut la Institutul Pierre Werner din Luxemburg, pentru sprijinirea Republicii Moldova în procesul său de integrare europeană.
Astfel, Majestatea Sa Margareta a atras atenția în discursul său asupra estului continentului, invitând la reflecție asupra potențialelor pericole de escaladare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.
„Pe lângă Ucraina, aș dori să menționez o altă țară în favoarea căreia Europa trebuie, de asemenea, să ia poziție pentru ca siguranța continentului să fie deplină: Republica Moldova. Nu am fost niciodată de acord cu cei care au susținut că războiul din Ucraina este o chestiune limitată, care privește doar o singură țară. După cum știm cu toții, invazia militară a Ucrainei, total nejustificată și neprovocată, este produsul unei ideologii imperialiste, o ideologie conform căreia Rusia – care este deja cea mai mare țară de pe planetă – trebuie să devină și mai mare, având dreptul la o sferă de influență în Europa. Națiunile noastre susțin în prezent eforturile de autoapărare ale Ucrainei, nu numai pentru că acest lucru este corect din punct de vedere moral și justificat din punct de vedere legal, dar și pentru că știm că o victorie a Ucrainei este esențială pentru securitatea întregului nostru continent”, a subliniat Custodele Coroanei române.
Potrivit sursei citate, cu mult înainte ca tancurile rusești să încalce suveranitatea Ucrainei, Republica Moldova, vulnerabilă, fusese deja supusă unui tip de agresiune și de strategii rusești care au vizat ulterior și Ucraina.
„Într-adevăr, Republica Moldova a fost unul dintre primele teritorii ale fostei Uniuni Sovietice care a cunoscut tehnicile de destabilizare ale Moscovei, pe care astăzi le cunoaștem cu toții. „Republica Moldovenească Transnistria” – cunoscută astăzi mai bine drept Transnistria – a fost înființată încă din 1991, chiar înainte de dizolvarea oficială a Uniunii Sovietice.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *