19 / 06 / 2021


Maia Sandu vrea vaccin de la ruși

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a avut joi, 25 martie, o întrevedere cu Oleg Vasneţov, ambasadorul Rusiei la Chişinău, în…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/03/2021

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a avut joi, 25 martie, o întrevedere cu Oleg Vasneţov, ambasadorul Rusiei la Chişinău, în timpul căreia a discutat despre situaţia epidemiologică şi despre un acces mai rapid la vaccinul rusesc Sputnik V. 
„Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi”, a punctat Maia Sandu pe Facebook.
Totodată, șeful statului a spus că a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă. „Avem multe subiecte pe agendă și noi depunem eforturi pentru a rezolva împreună problemele cetățenilor moldoveni”, a mai conchis președintele R. Moldova.
Potrivit autorităţilor de la Chişinău, Republica Moldova ar avea nevoie de circa 4,8 milioane de doze pentru a imuniza aproximativ 70% din populaţie.
Campania de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus a demarat la începutul lui martie, când a ajuns primul lot de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19, livrate gratuit prin intermediul platformei globale COVAX.
Anterior, și România la Chișinău a trimis 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, prima serie din cele 200 000 de doze, pe care Guvernul de la București le va oferi ca ajutor umanitar cetățenilor de peste Prut.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: