23 / 01 / 2022


Maia Sandu, Securitatea și Facebook-ul. Editorialistul ActiveNews din Basarabia, jurnalistul veteran Ștefan Secăreanu, este cenzurat de Facebook pe tema SIS-ului de la Chișinău. „Încalcă standardele comunității”

De când au avut loc alegerile peste Prut și jurnalistul veteran Ștefan Secăreanu a scris critic despre piruetele noului președinte…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 05/12/2020

De când au avut loc alegerile peste Prut și jurnalistul veteran Ștefan Secăreanu a scris critic despre piruetele noului președinte Maia Sandu, ieșirile din decor ale lui Traian Băsescu, ciudățeniile lui Dorin Chirtoacă sau matrapazlâcurile unui Renato Usatâi, editorialistul ActiveNews din Basarabia a fost blocat, din nou, de cenzorii „moldoveni” ai platformei Facebook, care pot avea legătură cu SIS-ul de la Chișinău. Articolele ziaristului profesionist chipurile „Sunt împotriva standardelor comunității”. E vorba de „comunitatea de informații” din spațiul CSI? Le vom publica noi.

Maia SANDU și Securitatea

Se anunță război!

Președinta aleasă Maia Sandu cheamă oamenii în stradă să își apere „votul popular din 15 noiembrie”, pentru că „regimul lui Dodon”, adică majoritatea parlamentară PSRM-Șor, are intenția de a scoate Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din subordinea președintelui. Comisia juridică numiri și imunități a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi în acest sens.

Maia Sandu califică inițiativa în cauză drept „o tentativă de uzurpare a puterii de stat”!

Acestea sunt datele problemei, cum s-ar spune.

Acum, ar fi bine să lămurim un pic lucrurile.

Până în iunie 2019, când s-a pus la cale, cu concursul direct al Moscovei, alianța de guvernare Dodon-ACUM (PAS+PPDA), Serviciul de Informații și Securitate se afla în subordinea Parlamentului!

Inițiativa ca acest Serviciu să fie scos din subordinea lui Voronin și trecut sub control parlamentar a aparținut, cu ani în urmă, grupului parlamentar al PPCD, din care făceam parte. Am fost și eu unul dintre autorii acestui proiect de lege.

Este absolut normal ca într-un stat cu regim parlamentar cum este Republica Moldova o asemenea instituție să se afle în subordinea Legislativului.

Întrebarea mea către Maia Sandu este asta:

De ce în iunie 2019, tu, Maia Sandu, împreună cu Andrei Năstase și cu toți deputații ACUM nu v-ați revoltat că SIS-ul este trecut din subordinea Parlamentului în subordinea directă a lui Dodon?

Mai mult decât atât, această „uzurpare a puterii”, cum spui tu, Maia Sandu, s-a făcut chiar cu votul vostru direct, votul deștepților de la Blocul ACUM!

Voi, cu votul vostru, în iunie 2019 și în decursul întregii voastre guvernări cu PSRM, i-ați dat lui Dodon toată puterea: ați ales-o pe Z. Gtreceanâi în fruntea Parlamentului, l-ați pus pe V. Țurcan în fruntea Curții Constituționale,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: