19 / 06 / 2021


Maia Sandu: Relația dintre R. Moldova și România este foarte specială și nu depinde de politicienii statelor noastre

Relația dintre R. Moldova și România este foarte specială și această relație nu depinde de politicienii statelor noastre. Declarația a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/04/2021

Relația dintre R. Moldova și România este foarte specială și această relație nu depinde de politicienii statelor noastre. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, care a mai specificat că oamenii politici de la București și Chișinău pot să îmbunătățească și să dezvolte această relație prin acțiuni comune. 
„România ne este alături de ani de zile, dar mai ales în această perioadă pandemică a fost alături de noi mai mult decât orice altă țară sau alt partener de dezvoltare. Chiar și în perioada guvernului precedent, care a avut o atitudine extrem de nerespectuoasă față de București, România ne-a oferit ajutoare.
Faptul că președintele Klaus Iohannis ne-a promis și ne-a și trimis aceste donații de vaccinuri este un lucru extraordinar pentru noi. Noi am reușit să începem procesul de vaccinare în R. Moldova datorită vaccinului trimis de România. Am primit asistență de mai multe feluri: echipamente de protecție, aparatură medicală. Noi știm că și România trece prin momente grele, dar cu toate acestea ne-a trimis medici la Chișinău și în alte orașe: România i-a trimis la noi, chiar atunci când ar fi avut și ea nevoie de acești medici. Toate aceste lucruri sunt foarte prețioase. Și vreau să mulțumesc în numele meu și al cetățenilor R. Moldova pentru această atitudine. Avem nevoie în continuare de România și știm că putem să contăm pe București chiar în aceste procese complicate de eliminare a corupției și de constituire a unor instituții democratice”, a subliniat Maia Sandu pentru G4media.ro.
În cadrul aceluiași interviu s-a vorbit și despre situația creată, după ce România nu a mai prelungit Acordul de asistență financiară pentru R. Moldova, de 100 de milioane de euro. Mai exact, șeful statului a fost întrebat la ce se referea Ministerul de Externe de la Chișinău, atunci când a acuzat partea română că vrea să introducă noi „condiții politice” care nu sunt prevăzute în niciun document bilateral.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: