18 / 06 / 2021


Maia Sandu nu exclude posibilitatea votării Guvernului Gavriliţa ~ InfoPrut

Maia Sandu spune că există posibilitatea ca echipa guvernamentală condusă de Natalia Gavriliţa să obţină vot de încredere în Parlament,…

De redactia , in Opinii , at 30/01/2021

Maia Sandu spune că există posibilitatea ca echipa guvernamentală condusă de Natalia Gavriliţa să obţină vot de încredere în Parlament, acesta fiind şi motivul principal pentru care a desemnat la funcţia de premier un candidat integru şi profesionist, care să poată gestiona criza economică din ţară. Totuşi, şeful statului insistă pe necesitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate şi spune că votul din Legislativ va demonstra care fracţiuni îşi doresc un scrutin anticipat şi care doar mimează acest interes, informează IPN.

„Pornind de la această opţiune, am înaintat un candidat care ar fi un prim-ministru foarte bun. Un prim-ministru care poate să contribuie la rezolvarea problemelor economice, un prim-ministru care să poată restabili finanţarea externă. În condiţiile unui Parlament care ar vrea să susţină Guvernul, dna Gavriliţa ar fi cel mai potrivit candidat pentru funcţia de prim-ministru, dar trebuie întâi să curăţăm Parlamentul”, a declarat preşedintele Maia Sandu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.
Deşi reprezentanţii formaţiunilor din Legislativ au anunţat că îşi doresc întrevederi cu preşedintele ţării şi cu candidatul desemnat înainte de ziua votului, Maia Sandu spune că nu intenţionează să iniţieze noi consultări cu fracţiunile parlamentare.
„Acum discuţiile trebuie să se întâmple la Parlament cu candidatul şi cu echipa pe o va prezenta candidatul, consultările la Preşedinţie au avut loc înainte de această desemnare, procesul este acum la Parlament”, a mai adăugat şeful statului.
Preşedintele spune că, în lipsa unei majorităţi parlamentare care să susţină Guvernul Gavriliţa, cea mai avantajoasă soluţie pentru depăşirea crizei politice este organizarea unui scrutin parlamentar anticipat.
„Am desemnat un candidat serios, în care am încredere, o persoană integră şi profesionistă. Să ajungem la alegeri anticipate putem doar prin aceste două eşecuri de vot în Parlament, aşteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile în următoarele săptămâni”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: