22 / 01 / 2022


Maia Sandu, invitată la Varșovia de președintele Poloniei

Maia Sandu a fost invitată la Varșovia de președintele Poloniei, Andrzej Duda. Anunțul a fost făcut în urma unei convorbiri…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 27/11/2020

Maia Sandu a fost invitată la Varșovia de președintele Poloniei, Andrzej Duda. Anunțul a fost făcut în urma unei convorbiri telefonice dintre cei doi oficiali. 
Astfel, în cadrul discuției, președintele Andrzej Duda a subliniat sprijinul țării sale pentru direcția pro-occidentală a politicii Republicii Moldova, care are o susținere clară din partea majorității populației.
De asemenea, s-a discutat și despre situația geopolitică din regiune, dar și despre prioritățile politice și economice ale viitorului președinte al Republicii Moldova. Totodată, Andrzej Duda a invitat-o pe Maia Sandu să efectueze o vizită de lucru în Polonia.
La rândul său, președintele ales al R. Moldova i-a mulțumit interlocutorului pentru felicitările adresate cu ocazia victoriei și pentru sprijinul Poloniei acordat statului nostru. „Polonia a fost mereu un partener important pentru Moldova. Președintele Andrzej Duda m-a asigurat de sprijinul Poloniei în consolidarea democrației și în parcursul nostru european. Am discutat despre mandatul puternic oferit de popor pentru a lupta împotriva corupției. Astfel, vom apropia Moldova de Uniunea Europeană și o vom face mai puternică. Am discutat despre prioritățile importante pe care le-am stabilit pentru perioada următoare și mi-am exprimat speranța să putem coopera pe aceste dimensiuni – scoaterea țării din izolare, depășirea și atenuarea efectelor crizei provocate de pandemie”, a menționat Maia Sandu.
Amintim că Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în fața președintelui în exercițiu, socialistul prorus Igor Dodon. Astfel, candidata proeuropeană a devenit al șaselea șef de stat din istoria R. Moldova și prima femeie în această funcție.
După victoria la prezidențiale, Sandu a primit felicitări și asigurări de susținere din partea liderilor de țări din Uniunea Europeană și a conducerii instituțiilor UE reușind astfel să scoată R. Moldova din izolarea internațională în care a băgat-o rusofilul Dodon.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: