22 / 01 / 2022


Maia Sandu îi refuză pe separatiștii de la Tiraspol

Președintele ales al R. Moldova nu va solicita o întrevedere cu Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol. Declarația a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 27/11/2020

Președintele ales al R. Moldova nu va solicita o întrevedere cu Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, care a subliniat că va munci pentru a rezolva problemele cetățenilor atunci când acestea vor apărea și se va întâlni doar cu „oameni care respectă integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova”. 
Totodată, sursa a menționat că poziția sa cu privire la retragerea trupelor rusești nu este o noutate, ci reprezintă poziția Republicii Moldova dintotdeauna. „Nu este o noutate, este doar o continuare a poziției corecte a Republicii Moldova. Toate guvernările în Republica Moldova au avut aceeași poziție că acest grup operativ al forțelor ruse trebuie să se retragă și munițiile trebuie retrase. Eu voi continua, pentru că este foarte important să ne fie respectată integritatea teritorială și independența țării”, a subliniat Maia Sandu.
Președintele ales al R. Moldova a mai spus că va depune toate eforturile pentru a stopa contrabanda din regiunea transnistreană. „Un lucru pe care l-am început când eram în funcție de prim-ministru, este să opresc schemele de corupție și contrabandă. Țineți minte că noi am reușit să oprim total contrabanda de țigări în cele cinci luni și veți vedea acest lucru și în rapoartele misiunilor internaționale că nu a fost deloc contrabandă cu țigări. Acum această contrabandă cu țigări prin regiune s-a întors la volumul de 5 miliarde de bucăți pe an. De ce? Pentru că cineva face bani pe asta. Aici vom munci foarte mult”, a explicat Maia Sandu.
În același timp, sursa s-a referit și la cetățenii din stânga Nistrului. „Am văzut că au venit cetățeni din regiunea transnistreană care au votat, inclusiv pentru mine și le mulțumesc. Asta vorbește despre faptul că și oamenii de acolo își doresc schimbarea, cu toții suferă de sărăcie, suferă de migrație pentru că pleacă cei dragi și doresc să își îmbunătățească condițiile de viață.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: