15 / 06 / 2021


Maia Sandu, după donația făcută de autoritățile de la București: „Între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri”

Sâmbătă, 27 martie 2021, la Chișinău a ajuns un nou lot de vaccin anti-Covid-19, de 50.400 de doze, oferit de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 28/03/2021

Sâmbătă, 27 martie 2021, la Chișinău a ajuns un nou lot de vaccin anti-Covid-19, de 50.400 de doze, oferit de statul român. Astfel, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj de mulțumire după gestul făcut de România pentru Republica Moldova la 103 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara. 
Potrivit sursei, noua tranșă va permite continuarea și accelerarea procesului de vaccinare din Republica Moldova. „Vă mulțumesc din suflet, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu. Mulțumim, România, pentru acest sprijin generos și necondiționat! Astăzi, când marcăm Unirea Basarabiei cu România, putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Ne leagă de România nu doar cultura, limba română, trecutul, ne leagă o colaborare și o prietenie tot mai strânse pentru un viitor mai bun”, a declarat președintele R. Moldova.
Maia Sandu a mai subliniat că fiecare lot de vaccin primit de Republica Moldova, „înseamnă pentru noi speranța că vom opri pandemia și că ne apropiem de ziua în care să putem reveni la normalitate”. „Țările care au rate înalte de vaccinare au reușit să scadă cifra persoanelor grav bolnave și a deceselor. Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova!”, a mai punctat șeful statului.
Amintim că președintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, pe 29 decembrie 2020, a anunțat un nou pachet de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova, din care face parte și „furnizarea a 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19”. Astfel, primele 21.600 de doze de vaccin au ajuns în R. Moldova la 1 martie 2021. Iar sâmbătă, 27 martie 2021, la 103 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, România a acordat cea de-a doua tranșă ce constă în alte 50.400 de doze.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: