19 / 01 / 2022


Maia Sandu, discuție cu președintele Parlamentului European

Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu David Sassoli, președintele Parlamentului European, căruia i-a mulțumit pentru susținerea constantă a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 19/01/2021

Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu David Sassoli, președintele Parlamentului European, căruia i-a mulțumit pentru susținerea constantă a Republicii Moldova și a parcursului european.

Potrivit șefului statului, Parlamentul European s-a aflat mereu alături de Republica Moldova, iar parlamentarii europeni au fost susținători constanți ai proceselor democratice din acest stat. De asemenea, membrii forului legislativ al UE au promovat timp de mai mulți ani, de o manieră consecventă, o politică mai ambițioasă față de Republica Moldova și au sprijinit pe cale diplomatică, dar și prin ajutor financiar lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept.
„În discuția cu domnul Sassoli, am subliniat prioritățile mandatului meu în funcția de președinte – în special, lupta împotriva corupției, accelerarea accesului la vaccinul anti-Covid-19 pentru medici și lucrătorii medicali din prima linie, obținerea unui sprijin pentru agricultorii noștri afectați de secetă și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Un subiect aparte a fost modul în care UE poate contribui la dezvoltarea locală, și anume prin susținerea programelor la nivel de comunități. Totodată, am abordat și evoluțiile politice interne, reformele planificate pe agenda noastră europeană și oportunitățile de colaborare cu Parlamentul European pe dimensiunea parlamentară. Sper ca dialogul nostru și aprofundarea cooperării noastre să aducă și pe viitor beneficii reale pentru cetățenii noștri”, a menționat Maia Sandu.
Amintim că președintele R. Moldova a întreprins în perioada 18-19 ianuarie o vizită de lucru la Bruxelles, acolo unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali europeni, printre care și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen; președintele Consiliului European, Charles Michel; președintele Parlamentului European, David Sassoli; Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell Fontelles, dar și cu mulți alți comisari europeni.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: