18 / 06 / 2021


Maia Sandu, despre decizia Londrei de a restitui R. Moldova banii reținuți de pe conturile bancare ale fiului lui Filat: Este prima recuperare ~ InfoPrut

Maia Sandu a discutat cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Steven Mark Fisher, despre decizia…

De redactia , in Opinii , at 04/03/2021

Maia Sandu a discutat cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Steven Mark Fisher, despre decizia autorităților de la Londra de a restitui Republicii Moldova fondurile reținute de pe conturile bancare ale lui Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat, în sumă de aproximativ 11,26 milioane de lei.

„Este prima recuperare de mijloace extrase anterior din țară și care vor reveni acasă, ceea ce confirmă necesitatea de a conlucra în continuare cu Guvernul britanic, precum și cu guvernele altor state, așa încât să putem recupera pentru cetățenii noștri banii câștigați ilegal în Republica Moldova, dar folosiți în alte țări”, a subliniat Maia Sandu.
Ambasadorul britanic a exprimat susținerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pentru procesele democratice și consolidarea instituțiilor din Republica Moldova, se mai arată într-un comunicat al președinției.
Guvernul britanic a anunțat că intenționează să restituie Republicii Moldova suma de peste 456.000 de lire sterline, dobândită ilegal de către Luca Filat și recuperată de Agenția Națională de Combatere a Criminalității Organizate din Regatul Unit.
„Această decizie și întoarcerea în R. Moldova a bunurilor cetățeanului Luca Filat obținute pe căi nelegale, va servi drept avertisment clar pentru oricine ar căuta să investească sau să păstreze averea ilicită în Marea Britanie”, se arăta într-o declarație anterioară a Ambasadorului britanic, Steven Fisher.
În vederea repatrierii banilor, Ambasada Britanică a purtat discuții cu echipa de consilieri a președintei Maia Sandu, precum și cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, menționând că este gată să colaboreze cu autoritățile de la Chișinău pentru a stabili modul în care acești bani ar putea fi folosiți cel mai bine în interesul cetățenilor R. Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: