15 / 06 / 2021


Maia Sandu cere Curţii Constituţionale să constate că sunt întrunite circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat luni că a sesizat Curtea Constituţională pentru a constata că sunt întrunite circumstanţele…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 30/03/2021

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat luni că a sesizat Curtea Constituţională pentru a constata că sunt întrunite circumstanţele constituţionale de dizolvare a parlamentului, relatează Radio Chişinău şi deschide.md, citate de Agerpres.

Maia Sandu

Ea a declarat, în cadrul unui briefing, după consultări cu partidele parlamentare, că au fost întrunite circumstanţele legale pentru dizolvarea legislativului.

Potrivit Maiei Sandu, Parlamentul a eşuat să aleagă un guvern din două încercări, iar majoritatea parlamentară protejează grupările corupte şi nu caută soluţii pentru oameni.

„Aşa cum prevede Constituţia, am avut consultări cu fracţiunile şi grupurile parlamentare în legătură cu situaţia politică din ţară şi eventuala dizolvare a Parlamentului. Parlamentul a eşuat să aleagă un Guvern din două încercări şi după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la demisia guvernului Chicu au trecut mai mult de 3 luni. Ca şi experţii în drept constituţional, consider că sunt întrunite circumstanţele legale pentru dizolvarea Parlamentului”, a spus Maia Sandu.

„În ultimele trei luni, aceşti deputaţi care controlează deciziile publice au luat decizii în interes propriu, care au făcut viaţa oamenilor şi mai grea. Au crescut preţurile la medicamentele cele mai solicitate, nu s-au planificat bani pentru achiziţiile de vaccin. În schimb, continuă să crească schemele de corupţie. Au continuat să voteze legi care continuă să blocheze asistenţa externă. Acest Parlament lucrează contra cetăţenilor. Ei au adus statul în pragul eşecului total şi ne cer acum să le mai dăm timp”, a adăugat preşedinta R. Moldova.

Ea a mai spus că oamenii au nevoie de un stat funcţional şi de un Parlament responsabil, care să învestească şi să sprijine un Guvern stabil şi competent. „Oamenii nu au nevoie de deputaţi care vor să se salveze pe ei înşişi.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: