30 / 07 / 2021


Maia Sandu, către Daniel Ioniță: „România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri”

„România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate”. Declarația a fost făcută de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 18/11/2020

„România a fost mereu un prieten bun pentru cetățenii noștri, mai ales în perioade complicate”. Declarația a fost făcută de președintele ales Maia Sandu, care a avut o întrevedere cu Daniel Ioniță, ambasadorul României în R. Moldova. 
În context, Maia Sandu a adus mulțumiri pentru felicitările președintelui României, Klaus Iohannis, și prim-ministrului României, Ludovic Orban, și i-a mulțumit ambasadorului Daniel Ioniță pentru susținerea fermă și ajutorul constant oferit de România R. Moldova.
„Suntem foarte recunoscători pentru susținerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulțumesc încă o dată, personal, dar și în numele oamenilor din Republica Moldova, medicilor și asistenților români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanșeze și la noi în țară.”, a declarat Maia Sandu.

Președintele ales a accentuat că Republica Moldova intră într-o nouă etapă a politicii externe, de scoatere a țării din izolare și de aprofundare a relațiilor bilaterale în beneficiul cetățenilor. „Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la guvern în parteneriat cu Guvernul României, și anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăși pandemia”, a menționat Maia Sandu.
Totodată, sursa a adăugat că este important ca toate aceste proiecte să fie lansate cât mai curând, pentru ca cetățenii să simtă beneficii directe cât mai repede. Maia Sandu a mai precizat că va depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să aibă o justiție independentă, să se curețe de judecători și procurori corupți și să pornească motoarele economiei pentru o viață bună acasă. „Sunt sigură că vom reuși aceste lucruri, mai ales învățând din experiența României și cu sprijinul partenerilor români”, a apreciat președintele ales al R. Moldova.
Amintim că Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: