14 / 06 / 2021


Maia Sandu, acord cu primarii

Maia Sandu a semnat astăzi, de Ziua Autonomiei Locale și a lucrătorului administrației publice locale, Acordul privind edificarea și dezvoltarea…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 01/02/2021

Maia Sandu a semnat astăzi, de Ziua Autonomiei Locale și a lucrătorului administrației publice locale, Acordul privind edificarea și dezvoltarea parteneriatului între Președintele Republicii Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

„Acest Acord pune bazele unei colaborări de durată între instituția Președinției și administrația publică locală în general. Dezvoltarea locală este esențială pentru a crește standardele de viață ale cetățenilor. Republica Moldova va deveni o țară prosperă numai dacă schimbarea spre bine se va face simțită în fiecare sat, oricât de mic ar fi acesta, și în fiecare oraș. Profit de ocazie pentru a-i felicita pe toți angajații APL cu ocazia Zilei Autonomiei Locale, le mulțumesc pentru munca lor și-i asigur că voi fi de partea APL indiferent de culoarea lor politică”, a declarat președintele R. Moldova.
Totodată, șefa statului și conducerea CALM au discutat despre problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale, precum și posibilele soluții la acestea și prioritățile privind dezvoltarea localităților.
Astfel, printre subiectele-cheie a fost menționată nevoia de a elabora un mecanism de alocare transparentă a resurselor financiare. „Banii statului sunt banii tuturor cetățenilor. Avem nevoie de mecanisme clare, corecte de alocare transparentă a resurselor pentru dezvoltarea localităților din Republica Moldova. Și avem nevoie de politicieni și de oameni în funcții de răspundere care respectă legea, care respectă toți cetățenii și care pun în aplicare politici corecte față de toți cetățenii”, a mai spus Maia Sandu.
Mai mult, șeful statului a subliniat că unul dintre angajamentele sale este să contribuie la atragerea fondurilor externe pentru proiecte comunitare și că va pleda pentru crearea unui fond de cofinanțare a proiectelor în R. Moldova.
La rândul său, Tatiana Badan, președintele CALM, a apreciat deschiderea și interesul șefului statului de a susține autoritățile publice locale și de a se implica în atragerea fondurilor pentru dezvoltarea localităților și crearea condițiilor mai bune de trai pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: