15 / 06 / 2024


Maia Sandu a primit în Germania premiul „Robert Blum pentru Democraţie 2024” ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 20/05/2024

Pe 18 mai, la Leipzig, președintele R. Moldova Maia Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”, oferit sub patronajul Președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Premiul este însoțit de 25 000 de euro, sumă pe care șefa statului o va dona. 
„În vremuri în care războiul a revenit în Europa și când democrația liberală trebuie să se afirme pe plan intern și extern, conduceți țara cu încredere și curaj. Fie ca acest Premiu să vă dea putere să vă continuați angajamentul pentru o Moldovă democratică și europeană”, a subliniat președintele Steinmeier, după întrevederea cu Maia Sandu, la Berlin.
Premiul „Robert Blum pentru Democrație” este oferit la fiecare doi ani personalităților care s-au remarcat în promovarea drepturilor omului și democrației.
Maia Sandu s-a aflat într-o vizită de lucru în Germania, în perioada 17-18 mai, unde a avut întâlniri cu oficiali ai Germaniei, inclusiv, Președintele Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și Președinta Bundestagului, Bärbel Bas. De asemenea, șefa statului a avut întrevederi și cu comunitatea de cetățeni ai R. Moldova din Berlin și Frankfurt pe Main.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *