18 / 06 / 2021


Mai multe străzi din Chișinău, redenumite în memoria veteranilor de război ~ InfoPrut

Câteva străzi din Chișinău și unele instituții de învățământ ar putea fi redenumite în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/02/2021

Câteva străzi din Chișinău și unele instituții de învățământ ar putea fi redenumite în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R. Moldova, precum și a celor căzuți în luptele din Afganistan, anunță primarul capitalei, Ion Ceban.

Primăria municipiului Chișinău a elaborat un Plan de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război, pentru perioada 2021-2023.
Documentul are scopul de a asigura continuitatea procesului de îmbunătățire a politicii sociale a statului în privința veteranilor de război, precum și a menținerii dialogului constructiv cu această categorie de cetățeni. Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect” a fost aprobat printr-o dispoziție semnată de Primarul General, Ion Ceban.
Mai mult, Planul referitor la veterani prevede facilitarea redenumirii unor străzi din municipiul Chișinău, a unor instituții de învățământ, în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și a celor căzuți în luptele din Afganistan, băștinași ai municipiului, decorați cu distincții de luptă.
De asemenea, prevede organizarea și desfășurarea întâlnirilor dintre reprezentanții APL și veteranii de război, membrii familiilor celor căzuți în acțiunile de luptă, în vederea identificării și soluționării problemelor cu care se confruntă aceștia, dar și stabilirea și consolidarea unui parteneriat de colaborare între APL și organizațiile municipale de veterani, precum și desfășurarea anuală a unui concurs educativ-patriotic „Cupa Eroilor”, cu participarea veteranilor de război și a elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: