02 / 08 / 2021


MAI: Infracțiunile din perioada de Crăciun au scăzut cu 44%, în timp ce accidentele rutiere cu 63% | .News

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog (sursa foto: MAI / Facebook) Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție…

De redactia , in Actualitate , at 28/12/2020

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog (sursa foto: MAI / Facebook)
Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, astăzi, la sediul MAI. Ea a prezentat efectele acțiunilor organelor abilitate în perioada sărbătorilor de Crăciun.
Peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au asigurat ordinea publică limitarea îmbolnăvirii cu COVID-19.
În intervalul 24-27 decembrie, au fost raportate cu 43,8% mai puține infracțiuni decât în aceeași perioadă a precedentului an. În scădere este și numărul de infracțiuni comise cu violență.
O scădere semnificativă, de 63,2%, s-a înregistrat și în cazul accidentelor grave provocate.
În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au intervenit la 2.100 de evenimente sesizate prin 112. Au fost constatate aproape 7.000 de fapte contravenționale, iar polițiștii au început cercetări cu privire la 544 de posibile infracțiuni.
Au fost identificate 3.656 de persoane care nu purtau masca de protecție, 820 care nu au respectat restricțiile de circulație și 18 care nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea. În total, s-au aplicat 4.677 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1 milion de lei.
De asemenea, au fost întocmite patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Au fost constatate trei evenimente private cu un număr mare de persoane.
Ieri, în jurul orei 4:00, polițiștii bucureșteni au intervenit într-un club unde se desfășura un eveniment privat la care participau 26 de persoane. Acestea au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 25.500 lei, iar pe numele organizatorului a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Polițiștii din județul Timiș au constatat că la o pensiune se organiza o nuntă la care erau prezente 36 de persoane.
Totodată, în noaptea de 26 spre 27 decembrie, 67 de persoane,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: