19 / 06 / 2021


Mafia transpartinică și ocupația economică europeană – CRITICII.RO

Se plângeau deunăzi o serie de prieteni ai mei că le blocase fiscul dâmbovițean conturile și le luaseră banii pentru…

De redactia , in Internațional , at 19/03/2021

Se plângeau deunăzi o serie de prieteni ai mei că le blocase fiscul dâmbovițean conturile și le luaseră banii pentru niște datorii de anul trecut. Atâta poate fiscul la noi, nimic mai mult.
Ajuns la fundul sacului sub povara incompetenței, guvernul încearcă să adune bani de unde poate, nu de unde ar trebui să adune. Pare pompos titlul și poate chiar demagocic dar am să vă dau două repere: Top 1.000 companii deţin jumătate din business, dar plătesc doar 25% din impozitul pe profit încasat de stat, după cum spune Ziarul Financiar, în condițiile în care economia românescă este susținută de circa 500.000 de companii. Când spunem de top 1000 trebuie să avem în vedere faptul că discutăm de cele mai cunoscute firme din piața de capital, energie, petrol și gaze sau din piața de retail, cu mențiunea că în primele zece se află o singură companie românească.
Concluzia noastră nu poate fi decât una singură și trebuie exprimată fară paravan: banii prin companiile străine se duc din buzunarele noastre direct în buzunarul băncilor și acționariatului fară a trece prin dijmuiala fiscului; dacă vreți o părere proprie ANAF-ul nu poate, dar cel mai rău este că nici nu vrea să-și bage nasul în contabilitatea multinaționalelor. Arătați-mi un funcționar al ministerului de Finanțe din control, care depășește tupeul unui absolvent de liceu; au curaj doar să-și bată joc de contribuabilul român, persoană fizică sau juridică lipsită de apărare în fața imensului aparat birocratic și al îngăduinței judecătorilor, răsplătiți și ei cu salarii și pensii timpurii mai mari decât își pot închipui mulți dintre noi.
Un prieten avocat spunea, mai în glumă mai în serios, că în fața legii toți suntem egali, dar statul este mai egal decât noi când vine vremea unui litigiu în justitiție cu vreo instituție de stat.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: