26 / 05 / 2024


MAE de la București și Chișinău recomandă evitarea călătoriilor în Israel

By redactia , in Actualitate Internațional , at 15/04/2024

Ministerele Afacerilor Externe din România și din Republica Moldova recomandă cetățenilor să evite să evite călătoriile în Israel, în contextul evoluțiilor de securitate din regiune. 
Astfel, MAE de la București a reiterat recomandarea adresată cetățenilor români de a evita orice călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran. Detalii cu privire la avertismentele de călătorie pentru aceste state sunt disponibile aici.
Totodată, diplomația de la București recomandă cetățenilor români care se află pe teritoriile acestor state să manifeste precauție, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluțiile de securitate și să respecte cu strictețe eventualele recomandări/instrucțiuni ale autorităților locale.
„În cazul în care se confruntă cu o situație de urgență, cetățenii români au la dispoziție următoarele date de contact ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în aceste state, după cum urmează:
– pentru Statul Israel: +972 54 564 3279 (Ambasada României la Tel Aviv) sau +972 543 998 038 (Consulatul General al României la Haifa)
– pentru Palestina: +970 59 201 3761 (Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah);
– pentru Republica Libaneză: +961 76 775 503 (Ambasada României la Beirut);
– pentru Republica Islamică Iran: +98 21 7764 7570 (Ambasada României la Teheran)”, a informat Ministerul de Externe al României.
La rândul său și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a emis o atenționare de călătorie, având în vedere situația de securitate instabilă din Israel.
„Cetățenilor Republicii Moldova li se recomandă să evite călătoriile neesențiale în această țară. Securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat”, a precizat MAE de la Chișinău.

Totodată, instituția le-a recomandat conaționalilor să urmărească cu atenție știrile și informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. Aceste surse pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *