27 / 01 / 2022


Lupte de stradă la Paris

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Paris pentru a denunța violența poliției și un proiect de lege care vizează…

De redactia , in Internațional , at 07/12/2020

Mii de oameni au protestat sâmbătă la Paris pentru a denunța violența poliției și un proiect de lege care vizează siguranța națională, demers al președintelui Emmanuel Macron, despre care manifestanții spun că ar urma să limiteze posibilitatea filmării forţelor de ordine, a informat agenția Reuters.

Poliția a recurs la gaze lacrimogene, după ce persoane care purtau glugă au spart vitrine și au lansat focuri de artificii asupra forțelor de ordine.
Mai multe mașini au fost incendiate de-a lungul traseului, potrivit imaginilor difuzate de agențiile internaționale.
Poliția a recurs la gaze lacrimogene, după ce persoane care purtau glugă au spart vitrine și au lansat focuri de artificii asupra forțelor de ordine. Mai multe mașini au fost incendiate de-a lungul traseului, potrivit imaginilor difuzate de agențiile internaționale.
Protestele violente de la Paris vin ca urmare a faptului că partidul de guvernământ a anunțat că nu renunță la adoptarea legii privind „securitatea globală”, dar că va rescrie articolul care ar face ilegală difuzarea de imagini cu intervenții ale poliției.
Practic, spun contestatarii, eventualele abuzuri ale forțelor de ordine ar putea fi mușamalizate.
Protestele de la Paris au loc la o săptămână după ce alte manifestații au avut loc, ca urmare a unor imagini șocante în care mai mulți agenți de poliție au bătut un producător muzical de culoare.
Pe 27 noiembrie, un bărbat de culoare din Franța a fost bătut de polițiști cu pumnii și cu picioarele pentru că nu purta mască și s-a opus arestării.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: