26 / 11 / 2022


Lupte de stradă în Italia între protestatari și forțele de ordine VIDEO

Au fost proteste violente la Roma. Nemulţumiţi că guvernul va extinde de săptămâna viitoare folosirea certificatului digital COVID pentru accesarea…

De redactia , in Internațional , at 12/10/2021

Au fost proteste violente la Roma.

Nemulţumiţi că guvernul va extinde de săptămâna viitoare folosirea certificatului digital COVID pentru accesarea locurilor de muncă, manifestanţii au încercat să vandalizeze clădirile guvernamentale.
Proteste violente în Italia împotriva certificatului verde la locul de muncă, în timp ce Rusia are un record de decese
Doar intervenţia în forţă a poliţiştilor i-a calmat.
Între timp, Rusia raporta cel mai mare număr de decese asociate cu COVID-19 de la începutul pandemiei. Spitalele abia mai fac faţă numărului mare de pacienţi infectaţi.
Cu toate astea, guvernul de la Moscova este reticent faţă de o înăsprire a restricțiilor.
Au fost ore de haos în centrul Romei. Numeroşi manifestanţi au protestat faţă de extinderea folosirii certificatului verde la toate locurile de muncă.
În drum spre Parlament, demonstraţia a degenerat în violenţe. Unii protestatari, inclusiv neofascişti, au încercat să intre cu forţa în clădirile guvernamentale, iar alţii au aruncat cu dispozitive pirotehnice în faţa biroului premierului Mario Draghi.

Proteste într-o țară cu 80% din populație vaccinată
Pentru a-i dispersa, forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi.
Atât preşedintele italian, cât şi primul ministru au condamnat violenţele.
Din 15 octombrie, prezentarea certificatului digital COVID va fi obligatorie peste tot în peninsulă, inclusiv la locurile de muncă. Angajaţii care refuză să se conformeze riscă să fie suspendaţi, fără plată.
Italia a raportat sâmbătă aproape 3.000 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 şi 46 de decese. Dar, 80 % din populaţie are schema completă de vaccinare.
Mult mai bine stă Portugalia, care a reuşit să vaccineze împotriva COVID-19 85 % populaţie. Succesul se datorează tinerilor, în rândul cărora rata de vaccinare este cea mai ridicată.
În schimb, Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record al deceselor din cauza COVID-19. Aproape 1.000 de persoane au pierdut lupta cu boala.

Record de decese în Rusia, unde mai puțin de 30% din populația s-a vaccinat
Rusia rămâne ţara cea mai îndoliată din Europa, şi a patra în lume, la numărul de victime din cauza coronavirusului.
Boris Bitsoev, medic: „În acest moment, ne confruntăm cu o creştere a numărului de pacienţi infectaţi cu COVID, care sunt în stare foarte gravă”.
Pacientă: „Medicii mi-au spus că plămânii mei sunt grav afectaţi şi trebuie să mă conecteze la un ventilator. Timp de două săptămâni am fost conectată în permanenţă la un ventilator mecanic”.
Pacientă: „M-am vaccinat împotriva COVID-19 în vară. Din ce văd, cei care nu sunt vaccinați au mai multe leziuni pulmonare. După cum vedeţi, eu nu trebuie să folosesc un ventilator mecanic”.
O creștere accentuată a numărului de infectări şi decese asociate cu varianta Delta a început la sfârșitul lunii trecute.
Autoritățile dau vina pe rata scăzută de vaccinare, şi pe refuzul oamenilor de a purta masca de protecţie. În Rusia, mai puţin de 30 % din populaţie este imunizată cu ambele doze

.

sursa video: Local Team

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: