05 / 07 / 2022


Lumea criminală a trecut la alt nivel! Poliția britanică confiscă criptomonede în valoare de 180 de milioane de lire sterline

Distribuie acest articol! Departamentul de Poliție Metropolitană din Londra a confiscat criptomonede în valoare de 180 de milioane de lire…

De redactia , in Actualitate , at 14/07/2021

Distribuie acest articol!
Departamentul de Poliție Metropolitană din Londra a confiscat criptomonede în valoare de 180 de milioane de lire sterline, ca parte a unei investigații internaționale privind spălarea banilor.
Comandamentul de criminalitate economică al Met a confiscat criptomoneda după ce a urmărit informațiile primite despre transferul de active criminale. Ancheta continuă. Agenția de aplicare a legii nu a dezvăluit ce criptomonedă a confiscat.
„Sechestrul de astăzi este un alt punct de reper semnificativ în această anchetă care va continua luni întregi, pe măsură ce ne vom apropia de cei aflați în centrul acestei presupuse operațiuni de spălare de bani”, a spus Joe Ryan, detectiv de poliție metropolitană, potrivit BBC.
O femeie în vârstă de 39 de ani a fost arestată sub suspiciunea de spălare a banilor în timpul primei confiscări și a fost intervievată sub prudență pentru a doua confiscare, au declarat polițiștii, adăugând că ancheta continuă.
A fost eliberată pe cauțiune.
Comisarul adjunct Graham McNulty a spus: 
„În timp ce numerarul rămâne în continuare rege în lumea criminală, pe măsură ce platformele digitale se dezvoltă, vedem din ce în ce mai mulți criminali organizați folosind criptomonede pentru a spăla banii lor murdari”, a declarat Graham McNulty, comisar asistent adjunct la Poliția Metropolitană.
Este considerată a fi una dintre cele mai mari confiscări din lume, depășind confiscarea de 114 milioane de lire sterline făcută de Muzeul Metropolitan de Artă în iunie.
În timp ce poliția a susținut că a fost cea mai mare confiscare criptografică la nivel global, au existat mai multe alte transporturi la o scară mult mai mare în întreaga lume. De exemplu, bitcoinul de 1 miliard de dolari confiscat de guvernul SUA la închiderea pieței Silk Road sau a 4.2 de miliarde de dolari în criptomonede confiscat de China din cauza scandalului PlusToken.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: