27 / 05 / 2022


Lukașenko îi avertizează pe protestatarii din Belarus că „nu va lua prizonieri” | .News

Aleksandr Lukașenko (sursa foto: Wikimedia Commons) Alexander Lukashenko, a ordonat vineri șefilor săi de securitate să reprimeze protestatatiile și să…

De redactia , in Actualitate , at 30/10/2020

Aleksandr Lukașenko (sursa foto: Wikimedia Commons)
Alexander Lukashenko, a ordonat vineri șefilor săi de securitate să reprimeze protestatatiile și să „nu ia prizonieri” în cel mai sumbru avertisment de până acum după luni de demonstrații, potrivit The Moscow Times.
Fosta națiune sovietică a asistat la proteste în masă de când liderul autoritar, în vârstă de 66 de ani, a revendicat o victorie îndoielnică în alegerile prezidențiale din august, despre care criticii și liderii occidentali spun că a fost trucată.
Lukașenko – încurajat de sprijinul Rusiei – a refuzat să demisioneze, în pofida protestelor persistente în masă ale bielorușilor care cer demisia acestuia și noi alegeri.
La o întâlnire cu noii șefi de poliție în urma unei remanieri, Lukașenko a spus că este timpul să ne împotrivim protestatarilor.
„Nu vom lua prizonieri. Dacă cineva atinge un militar – am vorbit deja cu generalii – ar trebui să plece cel puțin fără mâinile sale”, a spus liderul atacat. „Gata. Nu avem unde să ne retragem și nu ne vom retrage.”
Mișcarea de protest a menținut demonstrații la scară largă din august, zeci de mii ieșind în stradă în fiecare weekend. O altă demonstrație este programată pentru duminică.
După o represiune inițială a poliției împotriva protestelor care au avut că rezultat mii de detenții și pretenții de tortură în închisori, autoritățile au amenințat luna această că vor folosi muniție de război pentru dispersarea protestatarilor.
Lukașenko a crescut presiunea asupra criticilor săi după ce rivala electorală Svetlana Tikhanovskaya – care susține că a câștigat votul din august, i-a dat până pe 25 octombrie să renunțe, să oprească violența împotriva protestatarilor și să elibereze prizonierii politici.
Lukașenko a ignorat ultimatumul și a lansat în schimb o remaniere a securității, spunând că va pleca „în visele ei!”
„Președintele nu a fugit niciodată nicăieri și nu are de gând să fugă”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: