19 / 09 / 2021


Lukașenko acuză SUA de implicarea în protestele din Belarus | .News

Alexander Lukashenko/ sursa: wikipedia Acuzații grave la adresa Statelor Unite. Președintele bielorus, Aleksandr Lukașenko, susține că SUA ar dirija protestele…

De redactia , in Actualitate , at 21/08/2020

Alexander Lukashenko/ sursa: wikipedia
Acuzații grave la adresa Statelor Unite. Președintele bielorus, Aleksandr Lukașenko, susține că SUA ar dirija protestele din Belarus- care au început după realegerea sa în funcția de șef al statului. El a mai afirmat și că Uniunea Europeană ar fi intrat în acest joc, după ce liderii țărilor din blocul comunitar au promis soluții pentru a rezolva nemulțumirile protestatarilor- transmit EFE și AFP citate de Agerpres.
„Statele Unite planifică şi dirijează toate acestea şi europenii le urmează jocul. (Europenii – n.r.) fac ceea ce le spun (americanii – n.r.)”, a afirmat Lukaşenko în timpul unei întâlniri cu lucrătorii de la combinatul agricol Dzerjinski.
Acuzațiile sale vin după ce secretarul de stat american, Mike Pompeo, și-a exprimat sprijinul pentru opozanții din Belarus și a cerut ca violențele asupra protestatarilor să înceteze, iar alegerile prezidențiale să se organizeze din nou.
În timpul campaniei electorale, Lukaşenko a acuzat Rusia că sprijină candidaţii opoziţiei şi planurile de destabilizare a Belarusului, dar, după declanşarea protestelor de stradă, el şi-a redirecţionat atacurile către state europene, precum Polonia sau Republica Cehă.
Potrivit lui Lukaşenko, în Polonia, la Varşovia, a fost creat un „centru special” şi „nu este întâmplător” că tancurile avansează şi avioanele zboară în apropierea frontierelor Belarusului.
„Ei ne-au regizat această dezordine. Şi Rusia se teme că ne-ar putea pierde. Aşa cum vedem acum, Occidentul a decis să ne folosească într-un fel sau altul împotriva Rusiei”, a mai spus preşedintele reales.
El a promis că va soluţiona în „zilele următoare” criza ce a urmat alegerilor din 9 august.
„Situaţia în ţară este foarte politizată, dar nu trebuie să considerăm că este catastrofică. Aceasta este problema mea şi trebuie să o rezolv. Şi o voi face. Credeţi-mă, în zilele următoare o vom soluţiona”, a promis Lukaşenko.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: