24 / 09 / 2021


Ludovic Orban: Spitalul Colentina devine spital Covid / Managerul spitalului ignorase un aparat PCR primit donație în luna mai | .News

Spitalul Clinic Colentina Unitatea medicală aflată în subordinea Primăriei București și condusă de managerul Remus Mihalcea continuă și azi să…

De redactia , in Actualitate , at 20/10/2020

Spitalul Clinic Colentina
Unitatea medicală aflată în subordinea Primăriei București și condusă de managerul Remus Mihalcea continuă și azi să trimită testele COVID prelevate de la pacienți și cadre medicale la un laborator privat din incinta spitalului, deși la începutul pandemiei o mare bancă s-a mobilizat și, la cererile medicilor din Colentina, a donat un aparat PCR, potrivit libertatea.ro.
În luna aprilie, cănd a devenit unitate medicală multidisciplinară dedicată tratării exclusiv a pacienților COVID, spitalul nu avea în dotare niciun aparat de testare RealTime-PCR pentru COVID, probele prelevate de la pacienți și cadre medicale fiind trimise spre analiză și contra cost laboratorului privat ce funcționează în incinta unității.
Ca urmare a acestui fapt, una din marile bănci care își desfășoară activitatea în România a donat un astfel de aparat, la începutul lunii mai. În prezent, când Spitalul Colentina a reintrat în prima linie COVID, echipamentul donat este tot în cutie și testele COVID continuă să fie trimise laboratorului privat. În schimb, Spitalul Colentina a solicitat ASSMB să cumpere un aparat PCR.
”Nu știu dacă a sosit aparatul PCR! O să întreb colegii… Era vorba în primăvară că o bancă ne oferă un astfel de aparat, dar nu știu ce s-a mai întâmplat cu el…”, a fost prima reacție a doctorului Remus Mihalcea, managerul Spitalului Clinic Colentina din București.
Practic aparatul PCR primit donație a fost ignorat timp de șase luni.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: