02 / 08 / 2021


Ludovic Orban le răspunde contestatarilor din partid: “Până la următorul congres eu sunt președinte”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns marți criticilor din interiorul partidului, după ce primvicepreședintele Rareș Bogdan și secretarul general Robert…

De redactia , in Actualitate , at 20/01/2021

Președintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns marți criticilor din interiorul partidului, după ce primvicepreședintele Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău i-au cerut demisia și au susținut că este nevoie de o reformă la vârful PNL.

„Președintele PNL e ales de congres, PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt președinte, iar dacă mă decid să candidez pentru un nou mandat voi anunța acest lucru. Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare”, a răspuns Orban, întrebat fiind de criticile din ultimele zile.
Ludovic Orban le-a transmis jurnaliștilor că nu vrea să polemizeze în public și că orice are de discutat, discută în interiorul partidului.
„Nu polemizez în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unității si eficienței în guvernrea de coaliție și cred că cetățenii așteată soluții, o organizare eficientă a campaniei de vaccinare și o reluare rapidă a creșterii economice. Orice am de discutat, discut în interiorul PNL”, a declarat președintele PNL.
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a criticat dur pe liderul liberalilor, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă “niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”.
Lui Rareș Bogdan i s-a alăturat și secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, a declarat, luni, la Digi24, că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului, pentru modul în care formațiunea politică a fost condusă “discreționar”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: