18 / 06 / 2024


Lovitură pentru Rareș Bogdan – Pensiile speciale vor crește până în 2050 – Tot mai multe persoane vor beneficia de acest drept – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 23/12/2023

Curtea Constituțională argumentează că s-a creat o situație în care sute de persoane beneficiază de pensii speciale din cauza incoerenței deputaților și senatorilor, aceștia oferind astfel de pensii în trecut și ulterior eliminându-le.

Prin urmare, lipsa de consecvență a parlamentarilor va genera costuri suplimentare pe termen lung pentru stat, în ceea ce privește plata acestor pensii speciale din legislativ. Ultima persoană va avea dreptul să solicite această prestație după anul 2055.

Pensii speciale. Tot mai multe persoane vor beneficia de acest drept

Prin urmare, CCR a afirmat că aceste pensii speciale, existente până la momentul aprobării legii vor fi menținute, iar parlamentarii cu cel puțin un mandat încheiat înainte de 1 iulie 2023 își vor putea solicita în continuare acest drept, în orice moment doresc.

Prin urmare, statul este obligat să suporte costurile pentru perioada iulie-decembrie, când s-a decis suspendarea plății pentru aceste pensii speciale ale parlamentarilor.

Conform estimărilor făcute de „Adevărul“, cel mai tânăr parlamentar care a avut un mandat complet înainte de 1 iulie 2023 este Mara Mareș (născută în iunie 1992). Dacă va decide să beneficieze de pensia specială, ea va putea depune documentele în 2055.

Totuși, înainte de această dată, se pot face continuu solicitări pentru acest drept, în funcție de îndeplinirea vârstei de pensionare a foștilor sau actualilor aleși.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii