21 / 09 / 2021


Loteria bonurilor fiscale 2020, suspendată în timpul epidemiei de Covid-19. Când ar putea fi reluate extragerile din acest an

Extragerile pentru loteria bonurilor fiscale ar putea fi reluate spre sfârşitul acestui an în condiţiile în care acestea sunt suspendate…

De redactia , in Internațional , at 18/08/2020

Extragerile pentru loteria bonurilor fiscale ar putea fi reluate spre sfârşitul acestui an în condiţiile în care acestea sunt suspendate momentan, dar ar putea rămână suspendate şi 90 de zile după încetarea acesteia, conform celui mai recent proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor Publice. 
Mai exact, este vorba despre despre Proiect Ordonanţă de Urgenţă pentru instituirea unei măsuri de stimulare pentru creşterea capitalurilor proprii, precum şi pentru modificarea unor acte normative publicat în data de 13 august 2020 pe site-ul MFP.
Conform proiectului, extragerile la Loteria bonurilor fiscale vor fi suspendate timp de 90 de zile după încetarea stării de alertă.
onform OUG nr. 48/2020, extragerile pentru loteria bonurilor fiscale trebuia erau suspendate pe perioada stării de urgenţă şi 90 de zile, urmând ca acestea să se reia în perioada următoare.
“Ţinând cont de faptul că, în contextul declarării stării de alertă, o parte din operatorii economici fie emit un număr redus de bonuri fiscale întrucât se confruntă cu o scădere a cererii, fie nu emit bonuri fiscale întrucât activitatea le este restricţionată, ca măsură de combatere a raspândirii COVID-19, astfel că, în continuare, Loteria bonurilor fiscale nu mai poate produce efectele scontate”, scrie în proiectul de OUG.
Conform legislaţiei în vigoare, loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.
Extragerile sunt organizate lunar, dar sunt situaţii când, pe lângă extragerile lunare, sunt organizate şi extrageri ocazionale.
Fondul de premiere pentru extragerile Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2020 este de 14.000.000 lei, confrom Ordinului Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 93/2020.
 » Citiți întreg articolul pe www.zcj.ro

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: