21 / 05 / 2022


Londra l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a-i transmite „profunda preocupare” privind otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Ministrul britanic de externe Dominic Raab a declarat, luni, că l-a convocat pe ambasadorul rus din Marea Britanie pentru a-şi…

De redactia , in Internațional , at 08/09/2020

Ministrul britanic de externe Dominic Raab a declarat, luni, că l-a convocat pe ambasadorul rus din Marea Britanie pentru a-şi exprima preocuparea faţă de otrăvirea opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, relatează Reuters şi AFP.

„Astăzi Regatul Unit l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Londra (Andrei Kelin – n.r.) pentru a transmite oficial profunda preocupare privind otrăvirea lui Aleksei @navalny”, a postat Raab pe Twitter.„Este complet inacceptabil că o armă chimică interzisă a fost folosită şi Rusia trebuie să efectueze o investigaţie deplină şi transparentă”, a adăugat el.

Dominic Raab a mai precizat că a fost uşurat că Navalnîi a fost scos din coma indusă artificial, notează Reuters.

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului care a fost otrăvit, s-a îmbunătăţit, el a fost scos din coma indusă şi se va renunţa ”pe etape” la respiraţia artificială, a anunţat luni spitalul Charite de la Berlin unde se află internat Navalnîi.

Potrivit spitalului, Aleksei Navalnîi reacţionează la cuvintele celor din jur.

„Starea lui de sănătate (…) s-a îmbunătăţit”, a subliniat spitalul, unul dintre cele mai bune din Europa, reafirmând totodată că „este încă prea devreme pentru a evalua efectele pe termen lung ale otrăvirii severe” a lui Navalnîi şi că „nu pot fi excluse sechele”.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Berlinul a ajuns la concluzia că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, aceeaşi substanţă care, potrivit autorităţilor britanice, a fost folosită împotriva fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în 2018.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, s-a simţit rău pe 20 august în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul Tomsk spre Moscova şi el a fost internat de urgenţă la Omsk,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: