20 / 06 / 2021


Locuitorii din Mămăliga, discuții cu Administrația Regională de Stat pentru a fi alipiți Cernăuțiului ~ InfoPrut

Românii din comuna Mămăliga, regiunea Cernăuți, sunt nemulțumiți de decizia autorităților centrale de a uni fără voința lor cele 8…

De redactia , in Magazin , at 18/02/2021

Românii din comuna Mămăliga, regiunea Cernăuți, sunt nemulțumiți de decizia autorităților centrale de a uni fără voința lor cele 8 localități din cadrul Consiliului Local în componența raionului nou format Nistru cu centrul la Chelmenți. Comuna a vrut de la bun început să fie inclusă în raionul Cernăuți alături de celelalte localități unde sunt comunități semnificative sau majoritare de etnici români, scrie BucPress.

În acest context, pe data de 16 februarie, la sediul Administrației Regionale de Stat Cernăuți a avut loc o ședință consultativă, care a întrunit reprezentanți ai autorităților administrației publice locale și regionale, precum și reprezentanți ai subcomitetului pentru organizarea teritorial-administrativă al Comitetului Radei Supreme pentru organizarea puterii de stat, autoadministrare locală, dezvoltare regională și planificarea urbană, în frunte cu Vitalii Bezghin.
De asemenea, la întrunire a participat adjunctul primarului comunei Mămăliga, Volodimir Antonciuc, transmite Serviciul de presă al ARS Cernăuți.
„Locuitorii comunei Mămăliga doresc ca comunitatea lor să aparțină la raionul Cernăuți. Distanța îndepărtată de noul centru administrativ este una dintre principalele argumente invocate de cetățeni. În plus, comunitatea Mămăliga este populată, în principal, de vorbitori de limbă română, care aspiră să fie inclusă în același raion, ca și localitățile din fostul raionul Noua Suliță”, se spune în comunicatul ARS Cernăuți.
Vitalii Bezghin a explicat că ajustarea sistemului administrativ actual va fi posibilă numai după ce Rada Supremă va adopta proiectul de lege relevant. În prezent, acesta a fost deja înregistrat în Parlament și urmează să fie examinat de deputați, transmite serviciul de presă.
La sfârșitul lunii ianuarie, zeci de locuitori ai comunei Mămăliga au mers la Administrația regională de stat Cernăuți pentru a-i înmâna guvernatorului Serghei Osaciuc adresarea și pentru a-i solicita susținere în rezolvarea problemei respective. Acesta din urmă promitea că va trimite la Kiev adresarea locuitorilor comunei și că ii va susține în acest demers.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: