31 / 07 / 2021


Lockdown în Ucraina. Ce restricții sunt impuse ~ InfoPrut

Ucraina a închis vineri școlile, restaurantele și sălile de sport, instalând un nou lockdown, mai strict, împotriva răspândirii noului coronavirus,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 08/01/2021

Ucraina a închis vineri școlile, restaurantele și sălile de sport, instalând un nou lockdown, mai strict, împotriva răspândirii noului coronavirus, transmite Reuters.

Numărul de persoane infectate cu noul coronavirus din Ucraina a început să crească din nou în luna septembrie și se menține la un nivel relativ ridicat. Autoritățile ucrainene au înregistrat peste 1 milion de infectări cu coronavirus și 19.588 de decese au fost puse pe seama virusului până la data de 8 ianuarie.
Guvernul de la Kiev a decis intrarea în acest nou lockdown încă de la începutul lunii decembrie, când Ucraina înregistra în jur de 12.000 – 14.000 de infectări pe zi.
Noile măsuri, ce includ și interzicerea adunărilor, sunt impuse până în data de 24 ianuarie.
În pofida apelurilor pentru restrângerea măsurilor de lockdown sau chiar pentru renunțarea la această strategie, președintele Volodimir Zelenski și ministrul Sănătății Maksim Stepanov au anunțat că este nevoie urgent de astfel de restricții.
„Prin introducerea unei carantine mai stricte, începând de mâine, vom evita o mare creștere a numărului pacienților cu Covid-19 dar și cu gripa sezonieră obișnuită. Astfel, vom reduce presiunea asupra spitalelor pentru că aceleași instituții îi tratează pe toți pacienții cu aceste boli”, a declarat ministrul Stepanov.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: