21 / 09 / 2021


Localitatea care se opune deschiderii de secții de vot pentru alegătorii din regiunea transnistreană

Consiliului local din satul Gura Bâcului, raionul Anenii-Noi, cu majoritatea voturilor, au respins propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 29/09/2020

Consiliului local din satul Gura Bâcului, raionul Anenii-Noi, cu majoritatea voturilor, au respins propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la deschiderea a două secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană.
Anunțul a fost făcut de Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA, printr-un mesaj pe o rețea de socializare. „Astăzi. Consiliul local din satul Gura Bâcului, în care Platforma DA este reprezentantă cu patru consilieri, cu majoritatea voturilor a respins propunerea CEC privind deschidere a 2 secții de votare pentru alegătorii din Transnistria. Consiliul a menționat că nu va aloca spațiu pentru deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul satului și nu va desemna candidații pentru birourile electorale în cadrul acestor secții. Voi publica decizia respectivă după înregistrarea acesteia în Registru actelor locale. Noi nu ne plângem, noi acționăm!”, a punctat Slusari. 
Amintim că, la 26 septembrie 2020, membrii CEC s-au convocat în ședință și au decis ca pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, să fie constituite 42 de secții de vot.
Decizia respectivă a stârnit revoltă la Chișinău, astfel încât Andrei Năstase, liderul PPDA, a anunțat că o va contesta în instanța de judecată, iar Sergiu Litvinenco, deputatul PAS, a catalogat-o ca fiind abuzivă.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: