01 / 08 / 2021


LISTA țărilor din Europa care impun restricții de intrare românilor

Majoritatea țărilor europene au activat noi măsuri restrictive în speranța de a diminua numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Multe…

De redactia , in Internațional , at 24/11/2020

Majoritatea țărilor europene au activat noi măsuri restrictive în speranța de a diminua numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Multe măsuri sunt aplicate pe plan intern, dar și la nivel internațional.

Lista tarilor europene cu restrictii pentru România:
– Serbia
UPDATE 17.11.2020 – Din 15 august 2020, Serbia solicită prezentarea unui test negativ de COVID-19 pentru toți cei ce călătoresc din România, Bulgaria, Croația și Macedonia de Nord.
Excepții de la obligativitatea prezentării unui test PCR negativ: cetățenii străini care intră pe teritoriul Republicii Serbia din România, Bulgaria, Croația sau Macedonia de Nord și se află în tranzit care nu depășește 12 ore.
– Germania
UPDATE 17.11.2020 – Lockdown partial in Germania: sunt interzise calatoriile în scop turistic.
Autoritățile germane au decis includerea României, cu întreg teritoriul național, pe lista „zonelor de risc“, renunțându-se astfel la diferențierea statutului de risc pentru fiecare județ în parte.
Cetățenilor români, ca și celorlalți cetățeni ai statelor membre UE, nu li se aplică restricții propriu-zise în ceea ce privește intrarea pe teritoriul german. Autoritățile germane au prevăzut, în schimb, o serie de obligații specifice în context pandemic, în special pentru persoanele care vin din zone de risc.
Germania a modificat perioada pentru carantină obligatorie la intrarea în țară și condițiile de exceptare de la măsura carantinei.
Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 10 zile înainte de sosire sunt obligate să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor – și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.
⛔️Austria
UPDATE 17.11.2020 – Austria a actualizat condițiile de intrare și tranzit. Măsurile vor fi aplicate începând cu 30 septembrie ora 00.00, valabile până la 31 decembrie 2020. Zborurile dintre Austria și România sunt deschise!
Intrarea în Austria este permisă dacă dețin un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării probelor), în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu (sau într-o locație adecvată), imediat după intrarea în Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă. Minorii cu vârsta de până la 6 ani împliniți sunt exceptați de la efectuarea testului biologic molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.
Dacă nu poate fi prezentat rezultatul testului sau dovada sigură a unei cazări adecvate, intrarea în Austria este interzisă.
⛔️Belgia
UPDATE 17.11.2020 – Restricții de circulație în timpul nopții până la data de 13 decembrie 2020 (între orele 22.00 -06.00 în Valonia și Regiunea Capitalei Bruxelles și între 00.00 și 05.00 în Flandra).
Începând de duminică, 1 noiembrie, și până pe 13 decembrie, Belgia a intrat în carantină totală. Autoritățile au luat această decizie după o lungă sedință de peste 6 ore, care a avut loc vineri, 30 octombrie. Analizând cifrele din ultimele zile, oficialii belgieni au decis să aplice carantina generală ca un ultim răspuns la valul 2 al pandemiei de COVID-19.
Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei pe cale aeriană sau navală sunt obligate să completeze, cu cel mult 48 de ore înainte de sosire, indiferent de statut, țara de proveniență, un formular online, Passenger Locator Form (PLF), care se regăsește la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form. Atenție! Informațiile solicitate prin intermediul formularului online Passenger Locator Form (PLF) au suferit modificări.
Călătorii sunt rugați să urmeze instrucțiunile autorităților belgiene referitoare la autoizolare primite prin e-mail/sms, în urma completării formularul Passenger Locator Form.
Măsura privind autoizolarea și testarea sunt în competența autorităților regionale.
⛔️Bosnia şi Herţegovina
UPDATE 17.11.2020 – Tuturor cetățenilor străini, inclusiv celor români, le este permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina cu condiția prezentării unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării în Bosnia și Herțegovina.
⛔️Cehia
UPDATE 17.11.2020 – Călătoriile turistice sunt interzise în Cehia. Au fost anunțate noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul ei pentru persoanele care sosesc din state considerate drept zone roșii (inclusiv România). Măsurile au intrat în vigoare la data de 9 noiembrie 2020, ora 00:00.
Astfel, persoanele care sosesc din statele considerate zone roșii (inclusiv România) trebuie să completeze, anterior intrării pe teritoriul Republicii Cehe, un formular de sănătate publică, disponibil la adresa: https://plf.uzis.cz/.
România se află pe lista statelor din zona roșie. În consecință, cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Cehă au obligația ca, pe lângă condițiile generale care se aplică tuturor cetățenilor străini care doresc să intre în Republica Cehă (motiv întemeiat, respectiv muncă, familie, servicii medicale, nuntă sau înmormântare), să completeze formularul de sănătate publică anterior intrării pe teritoriul Republicii Cehe și să prezinte un test molecular tip PCR direcțiilor de sănătate publică din localitatea/regiunea domiciliului/locului de cazare în termen de 5 zile de la intrarea în Republica Cehă (în cazul unui test molecular tip PCR efectuat în Republica Cehă) sau imediat după sosire, dacă testul a fost efectuat în alt stat UE sau Schengen și a fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.
⛔️Cipru
UPDATE 17.11.2020 – Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:
categoria C: SM UE și/sau din spațiul Schengen: Austria, Bulgaria, Belgia, Croația, Elveția, Franța, Luxemburg, Malta, Olanda, R. Cehă, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Ungaria; state mici europene: Andorra, Monaco; state terțe: Algeria, Georgia, Maroc, Muntenegru, Tunisia. – pentru care accesul este permis numai anumitor categorii de persoane (nu și turiștilor).
Pasagerii din statele încadrate la categoria C sunt obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile și să efectueze, pe cheltuială proprie, un nou test molecular RT-PCR cu 48 ore înainte de expirarea perioadei de autoizolare. Prețul maxim al testului este de 85 euro. Rezultatul testului trebuie transmis la adresa de email monada@mphs.moh.gov.cy Se va ieși din autoizolare doar dacă rezultatul testului este negativ.
Toate persoanele care intră în Republica Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării, obținută prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy. Autorizația presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 și introducerea datelor de zbor.
Copiii cu vârste sub 12 ani, indiferent de categoria țării de proveniență, nu mai sunt obligați să prezinte testul pentru Covid-19 cu rezultat negativ la intrarea în Cipru.
⛔️Danemarca
UPDATE 17.11.2020 – Începând cu data de 26 octombrie 2020, autoritățile daneze au introdus obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Danemarcei, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de prezentarea la frontieră, pentru persoanele cu domiciliul în state din categoria de risc foarte ridicat (inclusiv România).
Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta este permis în următoarele condiții:
Deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca; va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.
Deplasare într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.
Persoanelor cu simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.) nu le este permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.
Informații suplimentare cu privire la noile măsuri sunt disponibile la următorul link (limba engleză): https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark/travelling-in-or-out-of-denmark/persons-in-transit
⛔️Estonia
UPDATE 17.11.2020 -Pentru perioada 16 – 22 noiembrie 2020, cetățenii următoarelor state europene sunt obligați la autoizolare timp de 10 zile la intrarea în Estonia: Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, și Ungaria.
Restricția privind libera circulație nu se aplică persoanelor asimptomatice care au fost pe teritoriul Finlandei, Letoniei sau Lituaniei în ultimele 10 zile și care călătoresc în Estonia direct din Finlanda, Letonia sau Lituania dacă îndeplinesc următoarele condiții:
(1) au efectuat un test pentru COVID-19 în termen de 48 de ore anterior sosirii în Estonia al cărui rezultat este negativ.
(2) persoanele sosesc în Estonia în scop lucrativ, pentru studii sau pentru servicii medicale, din motive familiale sau sunt în tranzit. În aceste cazuri, nu este necesară efectuarea unui test pentru COVID-19 anterior sosirii în Estonia.
⛔️Federația Rusă
UPDATE 17.11.2020 – Începând cu data de 30 martie 2020, este interzis temporar accesul cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere, a cetățenilor din statele cu care Federația Rusă a reluat cursele aeriene directe, respectiv a cazurilor speciale prevăzute mai jos) și se instituie aplicarea măsurii de izolare la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii ruși și străini care intră în acest stat pe termen lung (mai mult de 72 de ore/3 zile).
Pentru cetățenii ruși și străini care intră pe teritoriul Federației Ruse pe termen scurt (mai puțin de 72 de ore/3 zile) nu se mai impune carantina/autoizolarea, însă este obligatorie prezentarea unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Federației Ruse.
Începând cu data de 30 martie 2020 și până la noi dispoziții, s-a anunțat starea de alertă sporită pe teritoriul Federației Ruse în contextul pandemiei de COVID-19.
Zborurile dintre România și Rusia sunt suspendate!
⛔️Finlanda
UPDATE 17.11.2020 – În conformitate cu decizia Institutului finlandez de Sănătate Publică (THL), România a fost încadrată în grupul „statelor roșii”, cu o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 25 la 100.000 de locuitori. Astfel, pasagerilor care sosesc din aceste „state roșii” le sunt recomandate testarea la intrarea în Finlanda și, respectiv, carantina voluntară timp de 10 zile, la adresa de domiciliu sau reședință. Pasagerilor cu simptome vizibile le va fi impusă carantina timp de 14 zile.
Începând cu data de 1 octombrie, autoritățile finlandeze recomandă ferm cetățenilor care călătoresc în Finlanda din state cu o rată a cazurilor confirmate de COVID-19 de peste 25 la 100.000 de locuitori, printre care și România, să efectueze un prim test pentru COVID-19 gratuit, la aeroport.
Începând cu data de 12 octombrie, perioada de autoizolare recomandată ferm cetățenilor străini care sosesc din state cu o rată de infectare de peste 25 la 100.000 de locuitori, printre care și România, să fie redusă de la 14 la 10 zile. Autoizolarea voluntară recomandată ferm de autorități poate fi întreruptă după două teste negative, al doilea efectuat la cel puțin 72 de ore după intrarea în țară. Cetățenii străinii care petrec mai puțin de 72 de ore în Finlanda nu trebuie să intre în autoizolare sau să efectueze al doilea test.
Pasagerii care sosesc în Finlanda sunt informați cu privire la ghidurile finlandeze de igienă și de distanțare socială, recomandarea de a evita contactul fizic cu grupurile de risc timp de 10 zile, precum și tratamentul în caz de necesitate și instrucțiunile privind instalarea unei aplicații mobile.
Conditiile de calatorie in Finlanda: test gratuit de COVID-19 in aeroport si carantina voluntara de 10 zile.
⛔️Grecia
UPDATE 17.11.2020 – Începând cu data de 7 noiembrie a.c., a fost instituit regimul de carantină totală (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene, măsură care este în vigoare până la data de 30 noiembrie 2020.
Autoritățile elene mențin măsurile impuse la intrarea în Grecia până la data de 30 noiembrie 2020 (ora 23:59), cu mențiunea expresă că acestea pot fi modificate oricând, fără niciun preaviz, în cazul creșterii numărului persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.
Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, respectiv a obligativității completării formularului PLF și a prezentării codului QR la intrarea pe teritoriul elen, se menține și se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.
Măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 nu se aplică în cazul minorilor cu vârsta de până în 10 ani.
⛔️Irlanda
UPDATE 17.11.2020 – Ca urmare a adoptării de către Consiliul UE a unui sistem comun de cartografiere a zonelor de risc din Uniunea Europeană* și de coordonare a restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia de COVID-19, Irlanda impune următoarele măsuri:
Persoanele care sosesc în Irlanda din zonele roșii, portocalii sau gri trebuie să-și restricționeze deplasările pentru două săptămâni.
Persoanele care sosesc în Irlanda din zonele verzi sau din Irlanda de Nord sunt exceptate de la măsura izolării.
Indiferent de nivelul indicatorului UE pentru Danemarca, orice persoană care sosește din Danemarca în Irlanda are obligația de a-și restricționa deplasările pentru 14 zile.
La intrarea în Irlanda, pe cale aeriană sau maritimă, pasagerii au obligația de a completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc). Completarea corectă și completă a formularului de localizare este obligatorie. Nerespectarea măsurii de izolare pentru 14 zile (inclusiv declararea de informații false) constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni.
⛔️Islanda
UPDATE 17.11.2020 – Conditii de intrare si tranzit in Islanda: Carantina obligatorie pentru 14 zile sau 2 teste negative pentru COVID-19.
⛔️Italia
UPDATE 17.11.2020 – Italia a extins starea de urgenta. La data de 7 octombrie 2020, Consiliul de Miniștri al Republicii Italiene a prelungit starea de urgență în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, până la data de 31 ianuarie 2021. Lockdown în Italia: se recomandă evitarea deplasărilor inutile pe timpul zilei.
Persoanele care s-au aflat pe sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile la sosirea pe teritoriul italian.
La data de 3 noiembrie 2020, autoritățile italiene au semnat un nou Decret prin care au fost prelungite aceste măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, acesta fiind aplicabil în perioada 5 noiembrie – 3 decembrie a.c.
Zborurile sunt operaționale între Italia și România. Toți cei ce călătoresc din Italia în România vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile, Italia fiind pe lista galbenă a României.
⛔️Letonia
UPDATE 30.09.2020 – În Letonia este stare de urgență până pe 6 decembrie 202. Potrivit reglementărilor în vigoare, este permisă intrarea în Letonia pentru cetățenii letoni și rezidenții permanenți în Letonia, pentru cetățenii din Spațiul Economic European, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Principatul Andorra, Principatul Monaco, San Marino și Sfântul Scaun (Statul Vatican), precum și din statele aflate pe lista întocmită de Comisia Europeană cuprinzând statele terțe ai căror rezidenți pot intra în Uniunea Europeană, în funcție de nivelul cumulat de incidență al cazurilor COVID-19 înregistrat în statul respectiv în ultimele 14 zile, prin raportare la cel înregistrat în Letonia în același interval.
Toți călătorii, inclusiv cetățenii și rezidenții permanenți ai Letoniei, care au revenit din state în care numărul cumulat de cazuri COVID-19 în ultimele de 14 zile depășește nivelul cumulat de incidență al cazurilor COVID-19 la 14 zile al Letoniei, trebuie să efectueze 10 zile de autoizolare. Anumite grupuri de persoane (de exemplu, lucrătorii din domeniul sănătății și al asistenței sociale, profesorii) care urmează să lucreze în Letonia, trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile.
Centrul leton pentru Controlul și Prevenirea Bolilor publică în fiecare zi de vineri, pe site-ul său (https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0), ratele naționale de incidență COVID-19.
Având în vedere aceste criterii, cetățenii și rezidenții permanenți ai României care sosesc în Letonia trebuie să efectueze o perioadă de 10 zile de autoizolare la intrarea pe teritoriul acestui stat.
De reținut: începând cu data de 12.10.2020, toate persoanele care călătoresc în Letonia sunt obligate să completeze formularul disponibil la adresa https://covidpass.lv/en/ cu maximum 48 de ore înainte de intrarea în țară, prevederea fiind aplicabilă inclusiv copiilor și tutorilor.
⛔️Lituania
UPDATE 17.11.2020 – Începând cu data de 7 noiembrie 2020, ora 00:00, se instituie starea de carantină pe întreg teritoriul statului, până la data de 29 noiembrie 2020, ora 00:00.
Grupul roșu include state cu 50 sau mai multe cazuri de infectare la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile și proporția testelor pozitive de 4% sau mai mult ori state cu incidența cazurilor de infectare mai mare de 150 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile. În prezent, România face parte din acest grup.
Persoanele care sosesc în Lituania din state aflate în zone roșii – categorie unde se află și România – sau gri trebuie să se autoizoleze din momentul intrării în acest stat pentru o perioadă de 10 zile sau să prezinte un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Lituania. Testul poate fi efectuat și în Lituania, dar până la primirea rezultatului negativ persoana în cauză trebuie să rămână în izolare.
⛔️Norvegia
UPDATE 17.11.2020 – Începând cu data de 9 noiembrie 2020, ora 00.00, toate persoanele care intră pe teritoriul Norvegiei din state aflate în zona roșie, printre care și România, trebuie să prezinte la sosire un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrare.
Metoda de testare aprobată este testul molecular tip PCR sau antigen. Documentul trebuie să fie redactat în limba norvegiană, suedeză, daneză, engleză, franceză sau germană. Urmează să fie elaborat și furnizat un formular care poate fi utilizat pentru a certifica un test negativ (utilizarea sa nu este totuși o cerință).
Persoanelor care nu pot prezenta un astfel de test le poate fi refuzată intrarea pe teritoriul norvegian.
⛔️Marea Britanie / Anglia
UPDATE 17.11.2020 – Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey venind din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie – denumite „travel corridors” (listate mai jos) – sunt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile. La acest moment România nu face parte din lista statelor exceptate de la măsura obligatorie privind izolarea la domiciliu.
Lockdown în Anglia: StayHome revine. Nu sunt permise călătoriile în scop turistic.
⛔️Slovacia
UPDATE 17.11.2020 – România este considerat stat de risc sub aspectul situației epidemiologice privind pandemia de COVID-19.
Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Slovaciei în scopul repatrierii sau al deplasării în statul UE de destinaţie, fără prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, fără aprobare prealabilă din partea autorităţilor slovace, cu condiţia ca deplasarea pe teritoriul Slovaciei să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul Slovaciei, inclusiv pentru realimentarea cu combustibil.
Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să prezinte la intrare un test molecular negativ tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau să intre în izolare la domiciliu sau la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, în Slovacia, nu mai devreme de a 5-a zi de izolare. Dacă persoanele în cauză sunt asimptomatice, acestea pot ieși din izolare după a 10-a zi, fără efectuarea testului molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2.
⛔️Slovenia
UPDATE 17.11.2020 – La 12 noiembrie 2020, Guvernul sloven a adoptat noi restricţii privind limitarea răspândirii infecției cu COVID-19. Potrivit acestora, Italia, Irlanda, Liechtenstein și Polonia au fost adăugate pe lista roșie cu întreg teritoriul, alături de Danemarca (exclusiv Insulele Feroe și Groenlanda), Lituania (exclusiv Utena), Suedia (exclusiv Västernorrland), regiuni individuale ale Greciei și Estonia (exclusiv Ida-Viru). Spania rămâne pe lista roșie, Insulele Canare au fost transferate pe lista portocalie. Andorra, Austria, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Italia (cu excepţia regiunii Calabria), San Marino, Serbia, Spania, Ungaria, Vatican rămân pe lista roşie. România se află cu întreg teritoriul pe lista roşie, alături de alte 149 de state şi teritorii.
La intrarea în Slovenia, persoanele cu reședința într-un stat aflat pe lista „portocalie” sau pe cea „roșie” vor fi obligate să se supună unei perioade de carantină de 10 zile la adresa de domiciliu declarată, prin decizie comunicată de autoritatea competentă (Ministerul Sănătății) autorităților de frontieră. Cheltuielile ocazionate de perioada de carantină sunt suportate personal. Este posibilă testarea pentru infecția cu COVID-19 în timpul perioadei de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, autoritatea competentă va anula decizia de carantinare, dar numai după cel puţin 5 zile de carantină.
Pot fi exceptate de la această obligație persoanele care prezintă la intrarea în Slovenia un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 ore, efectuat într-un stat membru UE, al spațiului Schengen sau în Slovenia, de către o entitate/persoană recunoscută/listată de Institutul de Microbiologie și Imunologie și Laboratorul Național pentru Sănătate, Mediu și Alimentație (https://www.nlzoh.si/ ).
⛔️Ungaria
UPDATE 17.11.2020 – Restricțiile de intrare în Ungaria – aplicate începând cu 1 septembrie 2020 – au fost prelungite până la data 1 decembrie 2020, în baza deciziei guvernului din 30 octombrie 2020.
În acest sens, cetăţenii străini nu pot intra în Ungaria în scop turistic, cu excepţia situaţiilor strict reglementate.
Categorii de persoane care pot călători în Ungaria fără restricții:
posesorii de pașapoarte diplomatice/de serviciu sau carnet de marinar;
conducătorii auto în cadrul traficului de marfă;
posesorii de pașapoarte simple în situația în care solicită intrarea în cadrul unei vizite oficiale (se certifică prin prezentarea documentelor oficiale);
persoanele care, la intrarea în Ungaria, certifică că au fost infectate cu COVID-19 în termen de 6 luni înainte de data cererii de trecere a frontierei și în prezent sunt vindecate.
⛔️Ucraina
UPDATE 17.11.2020 – La trecerea frontierei de stat este obligatorie încheierea/deținerea unei polițe de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina. Perioada de valabilitate a poliței de asigurare trebuie să fie cel puțin egală cu durata șederii în Ucraina.
În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, România se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie.
Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina, vor intra în carantină timp de 14 zile. Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă / Дій вдома” (pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380….).
Acestea fiind spuse, călătoriți responsabil și informați. Nu uitați să purtați masca, să vă igienizați și să respectați toate măsurile luate pentru combaterea pandemiei.
Statele din Europa care, în context COVID-19, impun restricții pentru cetățenii care vin din România:
Austria Belgia
Bosnia Herțegovina Cehia
Cipru Confederaţia Elveţiană
Danemarca Estonia
Federația Rusă Finlanda
Germania Grecia
Irlanda Islanda
Italia Letonia
Principatul Liechtenstein Lituania
Muntenegru Norvegia
Regatul Țărilor de Jos Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
Republica Moldova Serbia
Slovacia Slovenia
Ucraina Ungaria

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: