19 / 06 / 2021


Limba română, printre limbile studiate la Academia Națională a Serviciului de Securitate din Ucraina ~ InfoPrut

Pe lângă pregătirea pentru activități de contraspionaj, cursanții Academiei Naționale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, au parte și…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/04/2021

Pe lângă pregătirea pentru activități de contraspionaj, cursanții Academiei Naționale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, au parte și de o pregătire lingvistică aprofundată, studiind mai multe limbi, printre care și româna, a explicat rectorul instituției, colonelul Andri Cerniak.

Colonelul Cerniak a precizat că la centrul lingvistic al Academiei Naționale a SBU sunt predate 12 limbi străine.
„Printre acestea, se numără limbile de bază – germana, engleza și franceza, dar și limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza”, a spus acesta.
Rectorul a menționat că Academia va selecta și alți specialiști, care să cunoască și alte limbi, „deoarece provocările cu care se confruntă SBU sunt extrem de diverse”.
„Chiar și în principalele țări europene există structuri care sunt subordonate statului agresor (Rusia, n.r.). Spun acest lucru în calitate de persoană care a condus o unitate de combatere a agresiunii informaționale. Au existat cazuri în care resurse media bine cunoscute din Germania și țări din Europa de Est au fost controlate de Federația Rusă și au fost folosite pentru a lansa anumite campanii informaționale. Apoi, acestea au fost preluate de televiziunea Rossia-24 și de alte mass-media și au fost răspândite peste tot în lume”, a mai explicat colonelul despre necesitatea cunoașterii mai multor limbi de către angajații din serviciile speciale.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: