23 / 04 / 2024


Limba română înlocuiește așa-zisa „limbă moldovenească” într-o școală din Sudul Basarabiei, regiunea Odesa ~ InfoPrut

By redactia , in Magazin , at 27/10/2023

Din toamnă, în liceul din Borisăuca din regiunea Odesa se va preda oficial în limba română, după ce consiliul pedagogic a adoptat în unanimitate planul de învățământ pentru anul școlar 2023-2024 care prevede acest lucru.
„Inimoși dascăli și buni români, care în cele din urmă au reșit să convingă părinții elevilor de necesitatea revenirii la fundamentul identității naționale românești, la numele științitific, recunoscut la nivel planetar, al limbii noastre materne – limna ROMÂNĂ”, a anunțat pe pagina de Facebook, Anatol Popescu, președintele Asociației „Basarabia” a românilor din regiunea Odesa.
Potrivit planului de învățământ, liceul trece la predare bilingvă, limba română și limba ucraineană, în concordanță cu noua legislație în domeniul educației școlare din Ucraina.
La îndemnul Consiliului Național al Românilor din Ucraina, începând cu decembrie 2019, majoritatea școlilor în care mai activează clase cu predare în limba „moldovenească” din Sudul Basarabiei au înaintat Ministerului Educației de la Kiev cereri colective pentru revenirea la predarea în limba română.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *