22 / 09 / 2021


„Limba Română este patria mea!”, concurs de poezie, proză și eseu pentru tinerii din R. Moldova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău organizează a doua ediție a concursului on-line de poezie, proză și eseu…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 01/08/2021

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău organizează a doua ediție a concursului on-line de poezie, proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române. 
Evenimentul, dedicat aniversării Zilei Limbii Române, sărbătorită în fiecare an la 31 august, va fi organizat în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți, Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei și Direcția Învățământ Soroca.
Concursul se adresează tinerilor cu domiciliul în municipiul Bălți și în raioanele Rîbnița, Briceni, Rîșcani, Glodeni, Sîngerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Soldănești, Rezina, Ungheni din R. Moldova și are două secțiuni:

Elevi de școală generală, ciclul gimnazial;
Elevi de liceu și studenți.

Lucrările se transmit electronic în perioada 1 august – 22 august 2021 la adresa de email: [email protected].
Juriul, compus din academicianul Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău, Petrișor Dumitrescu, doctor în științe sociale, Consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea – referent principal relații la ICR Chișinău urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie.
Premiile constau în CD-uri și volume de beletristică, albume de artă și lucrări științifice de istorie și critică literară. Creativitatea și contribuția personală vor fi apreciate, motiv pentru care se va atrage atenția asupra inadmisibilității plagiatului din orice tip de sursă. În cazul depistării plagiatului lucrările vor fi excluse din concurs.
Câștigătorii concursului vor fi anunțați vineri, 27 august 2021. Festivitatea de premiere va avea loc pe 31 august 2021 la Gala Limbii Române, organizată la Cetatea Soroca.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: