24 / 06 / 2021


Liderii unioniști au adus un omagiu marelui poet al neamului românesc, Grigore Vieru ~ InfoPrut

Mai mulţi unionişti de la Asociaţia „UNIREA-ODIP”, elevi de la mai multe instituţii de învăţământ, scriitori, dar şi deputaţi ai…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 15/02/2021

Mai mulţi unionişti de la Asociaţia „UNIREA-ODIP”, elevi de la mai multe instituţii de învăţământ, scriitori, dar şi deputaţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor, i-au adus un omagiu lui Grigore Vieru, la 86 de ani de la nașterea poetului. 

Evenimentul a avut loc în Chișinău, la bustul marelui poet al neamului de pe Aleea Clasicilor, acolo unde au fost depuse flori și recitate cele mai cunoscute poezii din creația lui Vieru.
„Dacă visul unora a fost şi este să ajungă în Cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul, spunea regretatul poet Grigore Vieru. Prin poezia şi cuvântul său înălţător, Vieru a stat la baza mişcării de renaştere naţională, iar versurile sale au promovat cele mai frumoase valori: Mama, Neamul Românesc, Limba Română, Credinţa. Este de datoria tinerei generaţii să promoveze opera marelui Poet, cel care prin simplitatea sa, ne-a lăsat o adevărată moştenire culturală”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei „UNIREA-ODIP”. 
Prezent la eveniment, Călin Vieru, fiul regretatului Grigore Vieru, a subliniat că poezia tatălui său „este deja în ADN-ul mai multor generaţii, deoarece opera sa este cunoscută de la mic la mare”.

Simbol al mişcării de eliberare naţională, regretatul poet, Grigore Vieru, s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererâta, județul Hotin, în prezent raionul Briceni. În anul 1988, i-a fost acordată cea mai prestigioasă distincție internațională în domeniul literaturii pentru copii – Diploma de Onoare „Hans Christian Andersen”. În 1996, Grigore Vieru a fost decorat cu „Ordinul Republicii”.
Pe 16 ianuarie 2009, poetul a suferit un grav accident de circulație, în apropiere de Chișinău. La 48 de ore după accident, inima lui Grigore Vieru a încetat să bată.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: