21 / 05 / 2022


Liderii UE vor discuta din nou despre otrăvirea lui Navalnîi la summitul din 15 şi 16 octombrie

Liderii UE vor discuta din nou despre otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi în cadrul summitului programat pentru 15 şi 16…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 03/10/2020

Liderii UE vor discuta din nou despre otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi în cadrul summitului programat pentru 15 şi 16 octombrie, când probabil vor adopta o declaraţie comună pe această temă, relatează dpa, citată de Agerpres.

Angela Merkel

Cele 27 state membre vor aştepta încheierea unei investigaţii a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), potrivit unei declaraţii vineri a cancelarului german Angela Merkel.

„Ne vom întoarce la acest subiect peste două săptămâni”, a declarat Merkel la finalul summitului UE de două zile.

Cancelarul german a declarat că a salutat condamnarea de către liderii UE a otrăvirii lui Aleksei Navalnîi în prima zi a summitului.

„Utilizarea armelor chimice reprezintă o încălcare gravă a legii internaţionale”, se menţionează în concluziile summitului.

De asemenea, liderii UE au făcut apel la autorităţile ruse să coopereze pe deplin cu OIAC pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili.

Aleksei Navalnîi, un critic vocal al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un proeminent militant anti-corupţie, a leşinat într-un avion care efectua o cursă internă pe 20 august şi a fost transportat în Germania, în comă, pentru tratament, două zile mai târziu.

Pe 2 septembrie, guvernul german a anunţat că un laborator militar a descoperit probe „incontestabile” ale unui atac cu un agent neurotoxic asupra lui Navalnîi. Concluziile laboratorului german au fost confirmate independent în urma unor expertize în Franţa şi Suedia

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: