22 / 01 / 2022


Lider unionist de la Chișinău: Moscova nu crede în lacrimi și poate schimba macazul dacă Dodon nu mai trage la carul Rusiei

Moscova nu crede în lacrimi și poate schimba macazul dacă Igor Dodon nu mai trage la carul Rusiei. De această…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 12/12/2020

Moscova nu crede în lacrimi și poate schimba macazul dacă Igor Dodon nu mai trage la carul Rusiei. De această părere este Valeriu Munteanu, liderul Uniunii Salvați Basarabia, care a adăugat că președintele în exercițiu va întreprinde o vizită în Rusia după expirarea mandatului pentru a se asigura că rămâne în continuare exponentul principal al intereselor Kremlinului în R. Moldova.
„Moscova nu crede în lacrimile celor care pierd și nici în cele ale lui Igor Dodon. El înțelege acest lucru și a făcut câteva acțiuni înainte de a ajunge la Moscova, pentru a demonstra Kremlinului că este în continuare foarte ascultător și face tot ce îi cere Moscova. Indubitabil o serie de proiecte de lege inițiate și promovate recent de PSRM la comanda lui Igor Dodon sunt făcute pentru a demonstra că acesta mai poate fi util operei Federației Ruse de ținere a R. Moldova într-un spațiu de influență”, a specificat Valeriu Munteanu.
Totodată, liderul unionist a subliniat că Igor Dodon va pleca în Rusia pentru a se asigura că Moscova „nu a schimbat caii la această intersecție istorică” și nu caută pe „cineva mai răsărit în R. Moldova” ca să-i reprezinte interesele. „Mai exact, Igor Dodon are o temere rezonabilă că Moscova ar putea miza în continuare pe Renato Usatîi, chiar dacă există anumite probleme penale cu Renato Usatîi în Rusia, mâine Moscova poate să schimbe macazul şi Igor Dodon să fie cel care va avea dosare penale şi Renato Usatîi să fie cel purtat pe braţe, dacă Dodon nu mai trage la carul Federaţiei Ruse”, a mai adăugat sursa.
Potrivit lui Valeriu Munteanu, liderul informal al PSRM a mizat totul pe această vizită la Moscova. „Ori se întoarce de acolo câștigător în accepțiunea sa, sperând că își va păstra pozițiile atât în R. Moldova, cât și la Moscova,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: