24 / 06 / 2021


Lider politic de la Chișinău, despre demersurile socialiștilor la Curtea Constituțională: „Sunt de un grotesc inimaginabil”

„Casă de/cu nebuni”, astfel a comentat Valeriu Munteanu, liderul Uniunii Salvați Basarabia, sesizarea pe care socialiștii lui Dodon au depus-o,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 25/03/2021

„Casă de/cu nebuni”, astfel a comentat Valeriu Munteanu, liderul Uniunii Salvați Basarabia, sesizarea pe care socialiștii lui Dodon au depus-o, miercuri seara, la Curtea Constituțională. 
Potrivit sursei, povestea cu decretul Maiei Sandu privind desemnarea Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru s-a consumat după votul Parlamentului.
„Demersurile socialiștilor de anulare a unui decret care și-a produs efectele – a dus-o pe doamna Gavrilița cu echipa și programul în fața Parlamentului, sunt de un grotesc inimaginabil. Miza socialiștilor este anularea unei tentative eșuate de numire a unui Guvern, pentru a evita dizolvarea Parlamentului după (eventuala) nevotare a Guvernului Grosu, pentru ziua de joi. Este o miză indecentă din punct de vedere constituțional. Nu vreau să cred că, Curtea Constituțională va intra în acest noroi”, a mai punctat Valeriu Munteanu.
Amintim că, la 24 martie 2021, doi deputați socialiști au depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională a R. Moldova. De această dată, oamenii lui Dodon vor ca decretul prin care președintele Maia Sandu a desemnat-o, pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, să fie declarat neconstituțional.
Pe 27 ianuarie 2021, Natalia Gavrilița a fost propusă pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova de președintele Maia Sandu, iar pe 11 februarie 2021, Parlamentul de la Chișinău nu i-a oferit vot de încredere.
Totuși, șeful statului a înaintat din nou candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier al R. Moldova, iar la 23 februarie 2021, magistrații Curții Constituționale au declarat drept neconstituțional decretul respectiv și au obligat-o pe Maia Sandu să anunțe noi consultări cu fracțiunile parlamentare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: