20 / 06 / 2021


Liber la călătorii. Comisia Europeană: Certificat de vaccinare, disponibil din luna iunie

Deși nu putem vorbi de un pașaport de vaccinare, autoritățile discută despre introducerea unui „certificat verde digital”, care va fi…

De redactia , in Internațional , at 17/03/2021

Deși nu putem vorbi de un pașaport de vaccinare, autoritățile discută despre introducerea unui „certificat verde digital”, care va fi gata de utilizare la 1 iunie. Anunțul a fost făcut de Margaritis Schinas, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european.

Iniţiativa executivului UE va fi prezentată de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de comisarii europeni Thierry Breton (piaţă internă) şi Didier Reynders (justiţie). Acest certificat va servi drept dovadă că persoana respectivă a fost imunizată. Documentul va fi recunoscut de către toate celelalte state memebre și ar putea facilita astfel călătoriile, inclusiv în scop turistic, între ţări.

Certificatul va indica dacă o persoană a fost testată negativ la COVID-19, s-a vindecat recent de această boală sau a dezvoltat anticorpi, ori a fost vaccinată împotriva COVID-19.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: