24 / 09 / 2021


Libanul are un nou prim-ministru: diplomatul Mustapha Abid va trebuie să treacă țara prin nenumărate crize | .News

Libanul are un nou prim-ministru: diplomatul Mustapha Abid va trebuie să treacă țara prin nenumărate obstacole (sursă foto: Wallpaperflare) Parlamentul…

De redactia , in Actualitate , at 31/08/2020

Libanul are un nou prim-ministru: diplomatul Mustapha Abid va trebuie să treacă țara prin nenumărate obstacole (sursă foto: Wallpaperflare)
Parlamentul din Liban a ales un nou premier: diplomatul Mustapha Abid, fost ambasador al țării în Germania, după cum informează Agerpres. Acesta intră în funcție într-un context extrem de tensionat, Libanul trecând prin mai multe crize, inclusiv cea declanșată de explozia din Beirut.
Mustapha Abid a câștigat 90 din 128 de voturi parlamentare și a fost numit în funcție de președintele Libanului, Michel Aoun, chiar cu câteva ore înainte ca Emanuel Macron să fie întâmpinat la Beirut pentru o vizită diplomatică.
Fost ambasador al Libanului la Berlin, noul premier va conduce Guvernul în timpul unor crize extrem de dificile: acum trei săptămâni, Beirutul a fost zguduit de o explozie a unor substanțe păstrat în condiții necorespunzătoare, care a rănit 6.000 de oameni și a ucis 180. După explozie, fostul premier al Libanului și-a dat demisia, fiind al treilea prim-ministru care demisionează în mai puțin de un an.
Mustapha Abid a dispus formarea de urgență a unui nou guvern care să îl înlocuiască pe cel acre a demisionat acum trei săptămâni și a a cerut implemetarea unor reforme care să fundamenteze un viitor acord încheiat cu Fondul Monetar Internațional.
Citește și:
Donația României pentru Liban: cele opt tone de materiale medicale au ajuns la Beirut
VIDEO INCREDIBIL: Mireasă surprinsă în mijlocul exploziei din Beirut
Protestele din Beirut devin mai violente / Protestatarii cer găsirea responsabililor, dar nu au încredere în guvern

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: