21 / 05 / 2022


Leonida Lari, bust pe Aleea Clasicilor ~ InfoPrut

Bustul scriitoarei Leonida Lari ar putea apărea, peste un an, pe Aleea Clasicilor din Bălţi. Este ideea unui grup de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 13/09/2020

Bustul scriitoarei Leonida Lari ar putea apărea, peste un an, pe Aleea Clasicilor din Bălţi. Este ideea unui grup de activiste din municipiu, care pregătesc demersurile oficiale în acest scop, scrie TVR Moldova.

Leonida Lari va fi prima femeie poet şi personalitate marcantă din istoria Republicii Moldova al cărei bust va completa şirul de sculpturi de pe Aleea Clasicilor din Bălţi.
„Atât bărbații, cât și femeile cu care am discutat s-au arătat plăcut surprinși de ideea de a avea o femeie cu o experiență și care ar trebui ridicată la rangul de oameni văzuți. Și de ce nu să fie și pe Aleea Clasicilor”, a declarat consilierul municipal din Bălți, Elena Bordianu.
Potrivit grupului de iniţiativă, bustul ar putea fi executat de un sculptor din România. Banii pentru realizarea operei vor fi adunaţi din donaţii. Poeta Leonida Lari a fost unul din liderii mişcării de eliberare naţională și militantă pentru reunirea Basarabiei cu România. A fost deţinătoare a „Ordinului Republicii” şi laureată a Premiului Academiei Române „Mihai Eminescu”. Leonida Lari s-a stins din viaţă în anul 2011.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: