26 / 02 / 2024


Legislația Republicii Moldova, evaluată de experți de la Bruxelles ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 09/02/2024

La Bruxelles a fost dat startul procesului de evaluare a gradului de conformitate a legislației naționale a R. Moldova cu cea a Uniunii Europene, fiind convenite calendarul și detaliile procedurale ale etapei de evaluare.
Cu această ocazie, o delegație a Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a participat la o reuniune împreună cu oficialii Comisiei Europene, care vor munci împreună cu echipa guvernamentală pe parcursul procesului de negocieri.
De asemenea, Gherasimov s-a întâlnit cu Gert-Jan Koopman, șeful Direcției generale vecinătate și negocieri de extindere a UE, cu care a vorbit despre ultimele evoluții în realizarea celor trei condiționalități, conform raportului Comisiei Europene din noiembrie 2023.
„Un accent deosebit va fi pus pe continuarea reformelor în sistemul judiciar și procesul de deoligarhizare”, subliniat aceasta.
În același timp, în cadrul întrevederii, au fost analizate posibilitățile de valorificare a asistenței și expertizei la nivelul Comisiei Europene pentru consolidarea capacităților Biroului pentru integrare europeană, ale echipei de negociatori și ale experților din instituțiile naționale.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *