04 / 12 / 2021


Legendarul Ridley Scott, reacție virulentă după eșecul ultimului său film, „The Last Duel”: De vină sunt milenialii, nu vor să știe sau afle nimic

Cineastul britanic Ridley Scott a pus eşecul la box-office al filmului său „The Last Duel” (Ultimul duel) pe seama apatiei…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 25/11/2021

Cineastul britanic Ridley Scott a pus eşecul la box-office al filmului său „The Last Duel” (Ultimul duel) pe seama apatiei publicului tânăr, aşa-numiţii „mileniali”, care „nu vor să ştie sau să afle nimic, decât dacă li se spune prin telefon”, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Reputatul regizor al unor filme ca „Blade Runner” sau „Gladiator” a afirmat luni că este mulţumit de campania de promovare realizată de studioul Disney, deşi filmul său, cu un buget de peste 100 de milioane de dolari, nu a reuşit să obţină decât încasări de 27 de milioane în întreaga lume de la lansarea în cinematografe în octombrie.

Lungmetrajul, care a obţinut critici bune la Festivalul de film de la Veneţia şi îi are ca protagonişti pe Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck şi Jodie Comer, este unul dintre cele mai răsunătoare eşecuri comerciale ale anului acesta, un an în care cinematografia suferă deja din cauza pandemiei.

Totuşi, Ridley Scott, într-un interviu acordat lui Marc Maron în podcastul WTF, a pus această absenţă a publicului din sălile de cinema nu pe situaţia sanitară şi nici pe seama unei campanii deficitare de promovare a filmului.

„Cred că totul se reduce la… Publicul pe care îl avem azi este cel care a crescut cu blestematele de telefoane mobile. Sunt milenialii care nu vor să ştie sau să afle nimic, decât dacă li se spune la telefon”, a explicat veteranul regizor în vârstă de 83 de ani.

„Este o categorie amplă, însă cred că este acelaşi lucru cu care ne confruntăm în prezent cu Facebook. Este o direcţie greşită, este un lucru care se întâmplă când i se acordă un exces de încredere acestei ultime generaţii”, a adăugat Ridley Scott.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: