26 / 05 / 2024


Legea Porcilor: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, înșelăciune în formă continuată! – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 04/12/2023

În dorința de a câștiga/păstra capital politic/electoral, ministrul agriculturii Barbu (PSD), minte în continuare cu bună știință crescătorii de porci din România.

Aseară ( 03.12.2023), în direct la Antena3 – Descoperiți cu Andreea Sava, a afirmat din nou că porcii din exploatațiile nonprofesionale ( gospodăria lui Ghiță, Vasile, și Ion) pot fi vânduți, cu condiția ca medicul veterinar să le dea certificat! Și că a fost modificat ordinul care interzicea acest lucru!

Total fals! Ordinul 145 care modifică într-adevăr Ordinul 130, reiterează: Art.5(1) Pe teritoriul României, mișcarea porcinelor se realizează conform prevederilor anexei 3 la Legea 122/2023. Care Lege ( poate fi modificată doar în Parlament și nu la toanele unui ministru!) este în vigoare și la anexa 3 precizează foarte clar că în exploatația unei familii de tip noncomercial porcii se cresc DOAR pentru sacrificare și consum propriu!

La fel, Ordinul comun MADR/ANSVSA 132/418/2023 în Art. 1 (4) spune foarte clar: Comercializarea porcinelor și a produselor provenite de la acestea ( Exploatația noncomercială de porcine) este INTERZISĂ!

Doar că ministrul Barbu (PSD) este în campanie și a început bătălia electorală cu opozanții. Astfel el vrea să pară cel care ține cu țăranul român, el, al cărui tată păstrează tradiția din strămoși în timp ce omul rău care nu lasă țăranii să vândă porcul din bătătură este ANSVSA – Bociu (PNL) care ține cu Ursul(a)!

Îl anunț pe stimabilul ministru că dacă în perioada următoare, țăranii vor putea să-și vândă porcii din gospodării, se va datora MEDICILOR VETERINARI concesionari și inspectori DSV, care vor închide ochii la nerespectarea Legii!

de Petru Antonio Mureșan

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *