18 / 06 / 2021


Lege și tocmeală – CRITICII.RO

Primesc o informație cu niște cetățeni de la Iași și Neamț care ar fi râvnit la ceva șpăgi, judecând cronologic…

De redactia , in Opinii , at 28/02/2021

Primesc o informație cu niște cetățeni de la Iași și Neamț care ar fi râvnit la ceva șpăgi, judecând cronologic cam de când speranța liberală a apucat pârghiile guvernării, acum vreun an și ceva. Mă mir că în “partidul meu” exista asemenea specimene care fac de râs “ guvernul meu”.
Sincer, voiam să abordez o altă tema dar sunt profund scandalizat la auzul acestor povești, acum când mai mult ca niciodată avem nevoie de solidaritate și de încredere, când oamenii sărmani care trăiesc scormonind pământul și nu-și primesc salariile cu lunile, agricultorii nu au cu ce semăna pământul, copii nu pot merge la școală, hotelurile și restaurantele stau să moară și noi toți nu știm ce ne așteaptă în ziua de mâine.
Întrebarea este ce este necesar în situații de această natură? Am citit despre o inițiativă legislativă firavă cu privire la purtatul măștii în spații deschise, adică parlamentarii AUR au cerut ’’guvernului meu” să elimimine obligativitatea purtării măștii în aer liber. Salutar acest demers, dar repară oare demnitatea noastră ca oameni și restabilește încrederea în instituțiile statului după un an de bâjbâială și oprimare?! Oare nu e nevoie de mult mai mult, acum când suntem conștienți că nimic nu va mai fi ca înainte, când după atâtea constrângeri și restricții viață noastră s-a schimbat radical, când am fost educați prin constrângere să nu ne mai atingem, să nu ne mai privim în ochi?!
Sau de fapt mai marii vremii la adăpostul panicii și fricii induse prin mass-media pe bani mulți, lucrează nestingheriți la propria bunăstare pe căi mai mult sau mai puțin ortodoxe.
Dacă aș avea posibilitatea să impun niște legi spre aprobare în Parlament nu aș pierde vremea cuactivitatea curentă a acestuia, și după votarea bugetului aș încerca să adaptez sistemul legislativ la nevoile noastre actuale,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: