27 / 01 / 2022


Lege dură anti-fumat: Locuitorii din San Francisco nu vor avea voie să fumeze tutun nici în propriile apartamente

Locuitorii din oraşul american San Francisco nu vor mai putea fuma tutun în apartamentele lor. Mai precis, fumatul va fi…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 13/12/2020

Locuitorii din oraşul american San Francisco nu vor mai putea fuma tutun în apartamentele lor. Mai precis, fumatul va fi interzis în imobilele care au minimum trei apartamente, atât în locuinţe, cât şi în spaţiile comune ale clădirilor.

Fumatul era deja interzis în spaţiile publice din San Francisco, dar acum se doreşte înăsprirea restricţiilor. Măsura a fost luată de consiliul general al oraşului cu scopul de a reduce efectele negative ale fumatului pasiv, cu 10 voturi pentru şi doar unul împotrivă.

„Fumatul pasiv provoacă prejudicii şi toată lumea ar trebui să respire aer curat acolo unde locuieşte”, a explicat Norma Yee, iniţiatorul legii.

Regulamentul prevede însă şi o excepţie, fiind permis fumatul de marijuana în locuinţe, pe motiv că nu există dovezi care să arate că consumul de cannabis are efecte grave asupra sănătăţii.

Cei care vor încălca regula vor fi pasibili de o amendă de 1.000 de dolari. Înainte de a deveni obligatorie, legea trebuie semnată de primarul oraşului.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: