19 / 06 / 2021


Legătura dintre Big Brother-FMI, „teroriștii” lui Cîțu și „laolaii” lui Xi Jinping

Într-o postare pe site-ul său, Fondul Monetar Internațional (FMI) propune un sistem de credit social asemănător cu cel folosit deja…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 16/03/2021

Într-o postare pe site-ul său, Fondul Monetar Internațional (FMI) propune un sistem de credit social asemănător cu cel folosit deja în China comunistă.

Această metodă ar determina eligibilitatea oamenilor de a obține credite pe baza istoriei lor de pe internet, provocând îngrijorări că ar putea fi folosit împotriva oricui se opune voinței liderilor financiari și globaliști ai lumii.

Conceptele propuse de FMI sunt deja practicate în China, dar și în Marea Britanie, în aceasta din urmă fiind pe rol numeroase procese legate de supravegherea pe internet și înregistrarea datelor personale.

Postarea cu pricina, având titlul „What is really new in Fintech” („Ce este cu adevărat nou în tehnologia financiară”), a apărut pe site-ul FMI în decembrie 2020, și a fost redactată de patru autori: Arnoud Bout, profesor de finanțe la Universitatea din Amsterdam, Peter Hoffmann și Luc Laeven, ambii economiști la Banca Centrală Europeană, și Lev Ratnovski, economist la FMI, detașat în prezent la BCE

Articolul abordează o serie de chestiuni pentru a intui în ce mod ultimele inovații vor schimba peisajul finanțelor, precum și „provocările” pe care aceste evoluții le vor aduce, în special în ceea ce privește provocarea tot mai mare la care banca tradițională este supusă de dezvoltarea Big Tech.

Drept răspuns, articolul propune un sistem de credit social bazat pe activitățile online. El pune accentul pe „informațiile” pe care autorii le descriu drept „noi instrumente pentru strângerea și analizarea datelor despre clienți pentru a stabili solvabilitatea acestora”.

Într-o secțiune intitulată „Noi tipuri de informații”, autorii dezvăluie cu dezinvoltură cum activitățile online pot fi utilizate pentru a determina un scor al creditului social.

„Cea mai revoluționară inovație legată de informații este creșterea utilizării noilor tipuri de date provenind de la amprentele digitale ale diferitelor activități online ale utilizatorilor – în special pentru analiza sovabilității.”

Articolul continuă:

„Evaluarea solvabilității pentru credit folosind așa-zisele informații esențiale (venit, numărul de săptămâni de muncă pe an, proprietăți și datorii) nu este nouă.

”Însă autorii subliniază apoi două probleme: prima, că datele corecte sunt greu de obținut, și, a două, că unele persoane este posibil să nu aibă „suficiente informații esențiale disponibile”.

Pentru a face față acestor probleme, articolul FMI propune „exploatarea diverselor informații non-financiare”. Aceasta ar include „tipul de browser și hardware pentru a accesa internetul, istoria căutărilor și a achizițiilor”.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: